SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karácsonyi ajándékok a szépség jegyében

Dr. Tóth György M. Sc. [cikkei] - 2008-12-19
A megszokott tárgyi ajándékok mellett egyre népszerűbb a különböző szépészeti beavatkozások ajándékozása. Ezek közül is különösen kedveltek a fogászati és plasztikai kezelések. Cikksorozatunk első részében dr. Tóth György fogszakorvost kérdeztük az ajándékozási lehetőségekről.
Karácsonyi ajándékok a szépség jegyében

Az ünnepek előtti időszakban a legnépszerűbb kezelés a fogfehérítés. Gyakran fordulnak hozzánk párok, házastársak közösen, akik egymást ajándékozzák meg egy tökéletesen ragyogó fogsorral.
A kezelés során első lépésben eltávolítjuk a fogköveket, lepolírozzuk a fogfelszínt, hogy eltávolítsuk a fogakra kívülről felrakódott sötét szennyeződéseket. A fogsorról készített gipszmintára modern mélyhúzásos technológiával vékony, átlátszó fóliasínt készítünk, amely pontosan a fogaira illeszkedik, de szabadon hagyja a környező ínyt. A sín viselése nem kellemetlen, így lehetővé válik, hogy a fogfehérítő zselét alvás közben tudja használni.
Az egyénileg készített sín a garancia arra, hogy a fehérítő csak ott hat, ahol szükséges.

    

Szinte minden esetben az első éjszaka után érzékelhetően fehérednek a fogak. Általában a harmadik napon már jelentős a fehéredés, amely ekkor kissé lelassul. Nyolc, tíz nap alatt az esetek túlnyomó többségében elérjük a kívánt hatást.

Egyre népszerűbb a direkt héjak alkalmazása, melyek segítségével akár 1-2 óra alatt tökéletes fogsort alkothatunk. A direkt héjak speciális tömőanyagból készülnek és rétegenként hordjuk fel az első fogak külső felszínére. Alkalmazásával kapcsolatban a leggyakoribb kérés a felső két metszőfog közötti rés zárása.


  Az előbbieknél költségesebb, de az ünnepi időszakban mégis gyakori az implantátumok, új fogpótlások, hidak, koronák ajándékozása. A beavatkozások előtt igény esetén számítógépes mosolytervezést végzünk, így a digitális technika segítségével a páciens már a kezelés megkezdése előtt pontos képet kaphat a várható végeredményről.
Maga a fogpótlás típustól függően néhány hét alatt elkészül, az előkészítő lépések időtartama pedig az eset összetettségétől függ. A bonyolultabb beavatkozások befejezése így már sokszor csak az ünnepek után várható.

Az ünnepi alkalomból kedvelt ajándékozási tárgyak az ékszerek. A már megszokott nyaklánc, fülbevaló és gyűrű mellett egyre elterjedtebb a fogékszerek viselése és ajándékozása. A korábban alkalmazott fogékszereket a fog felszínébe való fúrással süllyesztették be - a mai modern, nálunk is alkalmazható fogékszereket olyan speciális rögzítő eljárással tesszük a saját fogak külső felszínére, mely alkalmas arra, hogy a fog károsítása nélkül eltávolíthatóak legyenek.

TriDent Esztétikai és Családi Fogászat
www.trident.hu
A Prima Medica Egészségközpontok tagja

Dr. Tóth György M. Sc.


Dr. Tóth György M. Sc.
Esztétikai fogorvos, implantológus

Elérhetőségeim:
Rendelő:
TriDent Esztétikai és Családi Fogászat, Implantológiai Központ
1048 Budapest
Nádasdy Kálmán utca 17. I. em.
Telefon: +36 1 230-80-67
               +36-20/945-87-97
E-mail: fogorvos@trident.hu
Honlapok:
  • www.trident.hu
  • a TriDent Esztétikai és Családi Fogászat központi honlapja
  • www.feherites.hu
  • amit a professzionális fogfehérítésről tudni érdemes előtte-utána fényképekkel
  • www.femmentes.hu
  • amit a fémmentes koronákról, fogpótlásokról tudni érdemes előtte-utána fényképekkel
  • www.fogimplant.hu
  • amit a fogbeültetésről (fogászati implantációról és implantátumokról) tudni érdemes előtte-utána fényképekkel
  • www.mosolytervezes.hu
  • itt megtudhatja, hogy mi a mosolytervezés, és hogyan készül

    Kérjük, támogasd munkánkat!

    Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

    Banki átutalással:
    Magnet Bank 16200106-11697987
    Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
    Közlemény: Média támogatás

    Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

     

    (A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
    A szerkesztő ajánlja