SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A télapó kálváriája

Családinet [cikkei] - 2008-12-05
December 6-án jön a Télapó. Már ahová jön. A világ 18 év alatti gyermekeinek ugyanis 15 százalékához érkezik meg, a mohamedán, hindu, zsidó és buddhista gyerekek sose kapnak Mikulás-ajándékot. Igaz, nem is hiányolják. A Télapó a keresztény gyerekek kiváltsága. A jó keresztény gyerekeké. Akik egész évben apu-anyu kedvében jártak. Mindig jó testvérek voltak. Segítőkészek és önzetlenek. És nagyon, nagyon jól tanultak. Vagy mégse?
A télapó kálváriája

Na jó, Télapó megelőlegezi az ajándékot. Sanyika, Zsuzsika bár idén nem volt annyira jó, ahogy apu, anyu szerette volna, de majd jövőre bepótolja. Legalábbis apu, anyu így szeretné. Télapó pedig olyan nagyon vajszívű...

Ezekhez a kivételesen jó, vagy majd jövőre kivételesen jó gyerekekhez Télapó röpülő rénszarvasszánon érkezik. Bár ki hallott röpülő rénszarvasról? Mégsem történhet a dolog másként, hiszen hála a különböző időzónáknak és a Föld forgásának, Télapónak 31 órája van feladata elvégzésére, ha feltételezzük, hogy keletről nyugatra halad.
Télapó tehát borzasztóan elfoglalt. Minden jó (?) gyerekkel rendelkező keresztény otthonra 1/1000 másodperce jut, amely idő elegendő kell legyen ahhoz, hogy leparkoljon, lepattanjon a szánról, beugorjon a kéménybe, megtöltse a zoknikat, csizmákat, kinek-kinek ízlése szerint. Majd felmásszon a kéményen át, vissza a szánra, és átszáguldjon a következő házhoz. Szánja mintegy 1000 km/s-os sebességgel robog, a hang sebességénél mintegy 3000-szer gyorsabban!


A szán minimum 321.300 tonna súlyt szállít, nem számítva a túlsúlynak minősülő Télapót. A földön egy "igazi" rénszarvas maximum 150 kg-os súlyt tud elhúzni. Ha feltételezzük, hogy a repülő "csoda" rénszarvas tízszer ennyi súllyal is megbirkózik, a szán elhúzásához 214.200 rénszarvasra van szükség.
A szán rénszarvasokkal megnövelt súlya 353.000 tonna, amelyik 1000 km/s sebességgel halad, ezért nagy légellenállásba ütközik. Ez felmelegíti a rénszarvasokat, körülbelül úgy, ahogy az űrhajók melegednek fel a légkörbe érve, amikor visszatérnek a Földre. A két vezér-rénszarvas 14.3 milliárdszor egymillió, azaz 14.300.000.000.000 joule energiát nyel el. Másodpercenként! A többi hátborzongató jelenség már mozgassa meg az olvasó fantáziáját!

Forrás: www.kertpont.hu
Kép: www.foter.com

Olvasd el ezt is! :) Racionális mese a Mikulásról és a rénszarvasról

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja