SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babavárás felsőfokon - Pocakosnapló

Családinet [cikkei] - 2005-05-25
Hiánypótlónak szánt kiadvánnyal jelentkezett a New Age Média2000 kiadó. A könyvben a kismamák a várandósság adott fázisaihoz kapcsolódó tanácsokat és tennivalókat összegyűjtve találhatják meg, emellett a kötet naplóként és fényképalbumként is szolgál. A könyvbemutatón Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus a családtervezés fontosságáról, s a könyvnek ebben nyújtott szerepéről beszélt.
Babavárás felsőfokon - Pocakosnapló

Az anyaság, a gyerekvállalás minden szülő, és főként minden anya életének meghatározó, sok örömöt és sok nehézséget is jelentő időszaka. Melyik elsőgyerekes anyában ne lennének bizonytalanságok, kérdések? Rengeteg változás vár a kismamára, vizsgálatok, szűrések és beszerzendő kellékek végtelennek tetsző listája is nehezíti a dolgát. Simó Tímea kötete igyekszik minden gond megoldásában praktikus segítséget nyújtani.

A rendhagyó, "all in one" jellegű könyv címe Pocakosnapló. A kötet újdonsága abban áll, hogy saját jó, és kevésbé kellemes tapasztalatait feldolgozva a szerző nemcsak egy naplót készített, amelyben a leendő kismamák (és "kispapák") leírhatják számszerűsíthető adataikat, hanem a kötetben gondosan kijelölt hely jut érzéseknek, fotóknak, vásárlások jegyzékének, de még a kényelmesnek talált alvási pozitúráknak, vagy a magzatmozgások gyakoriságának is.

Az album egyedülállóságát az adja, hogy több, mint 50 db, hazánkban készült 3 dimenziós ultrahang fotóval illusztrálva mutatja be a magzat fejlődését, növekedését, életterét.



Ezzel párhuzamosan fokról-fokra, hónapról hónapra orvosi, védőnői tanácsokkal és praktikus figyelmeztetésekkel is segíti a felkészülést, gyermekvárást, és az első heteket. Az A4-es formátumú, 64 oldalas, fotókkal gazdagon illusztrált kötetet a szerző és a kiadó New Age Média2000 Kft. május 19-én mutatta be a nagyközönségnek.

A szerző könyve előszavában így ír: "Az a 9 hónap életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt. (...) Ez indított arra, hogy készítsek egy naplót, melybe a kismamák mindezeket az élményeket, érzéseket leírhatják. (...) Mégsem egy hagyományos naplót szerettem volna készíteni. Tapasztalatból tudom, hogy mennyi kérdés, kétely merül fel a babavárás idején. Megannyi vizsgálat, szűrések, testi és lelki változás vár a leendő anyukákra, ezért szakemberek segítségét kértem, hogy egy kis útmutatót, segítséget is adjon a könyv a kismamák számára.

Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a terhességre, de a fogamzásra is fel kell készülnie a pároknak, s ez az idő optimális esetben legalább három hónap. Ennek kezdetekor helyes abbahagyni a dohányzást, italozást és persze a drogozást. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy már a fogamzáskor eldől, a születendő gyermek milyen adottságokkal jön a világra, egészséges lesz-e vagy sem. A fogamzás genetikai programja során (a megtermékenyítéstől számított 3. és 8. hét között) alakulnak ki a szervek és testformák, éppen ezért ilyenkor az ártalmas tényezők megzavarhatják a fejlődést, rendellenességeket okozhatnak. A most megjelent kötet a családtervezéstől kezdődően ad útmutatót a kismamáknak, és "kézen fogva" vezeti őket végig a gyermekváráson.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja