SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

La cucina

Kókai Kata [cikkei] - 2006-03-07
Rosa Fiore híresen jó főztjéről kamaszlány korában legendák születnek a környék zárt kis közösségében; errefelé az emberek büszkék különlegesen termékeny földjükre és a vidék különc lakóira. Rosa konyhaművészet iránti rajongását csak egy környékbeli fiatalember, Bartolomeo iránt érzett szenvedélyes szerelme múlhatja felül, ám Bartolomeót már valaki másnak szánták.
La cucina

Miután szerelmük tragédiába torkollik, Rosa eleinte a konyhában keres vigaszt, majd Palermóba menekül, ahol könyvtárosként dolgozik évtizedeken át, saját bőséges és ízletes főztjétől egyre testesebben – miután egy életre lemondott a szerelemről.
Egy nap azonban találkozik a titokzatos séffel, akit mindenki csak az Inglese néven emleget. Az angol a szicíliai konyha ókori hagyományait kutatva kerül a könyvtárba – ahonnan egyenes út vezet Rosa szívéhez is. Egyetlen mesés nyarat töltenek együtt; az Inglese felébreszti Rosa szunnyadó érzékiségét, és ketten együtt elérik a kulináris szenvedélyek csúcsát. Amikor az Inglese váratlanul eltűnik, Rosa visszatér a tanyára; ott bánkódik második szerelmének elvesztése fölött. Az otthonos környezetben, egyre népesebb családja körében életét ismét megváltoztatja imádott cucinájának varázsereje.
A La cucina helyenként megható és minden szavában a túláradó életszeretetről árulkodó története varázslatos erővel tárja elénk az élet titkokkal és felfedezésre váró kincsekkel teli korszakait. Ez a regény a család, a nagy lakomák, a szenvedély és a szerelem örök életű szépségének kirobbanóan életvidám ünneplése.

"Csodálatos regény, mely vidáman és zajosan ünnepli az életet és annak minden gyönyörűségét; kirobbanóan szenvedélyes és buján színpompás. Magabiztosan egyéni, eredeti és őszinte stílus jellemzi, története pedig emberien megindító. Bizonyos szempontból a Szeress Mexikóban című műhöz hasonlítható ez a könyv, mely reményteljesen és kitörő örömmel ünnepli a szerelmet, a családot, a nagy evéseket és persze az érzéki gyönyöröket.” Joanne Harris

Ide kattintva kedvezményes áron megvásárolhatja a könyvet

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja