SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

12. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2022-02-17
 [X]

2022. február 26-án és 27-én a MOM Sport (II. kerület, Csörsz utca 14-16.) ismét az ásvány- és ékszerkedvelőké. Magyarország egyik legnagyobb ásványbörzéje és annak 100 kiállítója várja őket 2000 m2-en magyar és külföldi ásvány-különlegességek, fosszíliák, ásványi faragványok és dísztárgyak, drágakövek és egyedi kézműves ékszerek óriási választékával. A természet és az ember alkotta kincsek változatossága mindenkit elbűvöl, így nagyszerű ajándékokat választhat közülük névnapra, születésnapra vagy épp nőnapra.
12. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban - Nyereményjáték!

A rendezvény középpontjában a Magnetit áll, amely a Magyarhoni Földtani Társaság „Év ásványa” szavazásán a legtöbb voksot kapta. Ezzel a különleges ásvánnyal egy látványos kiállítás keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők, és tudományos ismeretterjesztő előadáson mélyíthetik el tudásukat. Sőt, a kiállítóktól a gyűjtők beszerezhetik gyűjteményük legújabb darabját is.

Ásványbörze - ásványok

A Lelkes ásványbörzék szervezői mindig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a legkisebbekkel is megismertessék az ásványokat, ezért ezen a rendezvényen is interaktív földtudományos játszóházzal várják a gyerekeket. A foglalkozásokon játszva tanulhatnak az ásványok fizikai és optikai tulajdonságairól. A programot olyan bemutatók színesítik, mint például az UV fényben világító ásványoké. Az interaktív játszóház a belépőjeggyel ingyenes.

Ásványbörze - Kupi László ásványfotói

A szervezők más érdekes és izgalmas programokat is kínálnak a gyerekeknek. Például az aranymosóban próbára tehetik szerencséjüket, és több értékes kis ásvánnyal is gazdagodhatnak. A kreatív játszóházban pedig kőkoszorút készíthetnek és üvegfestéssel csodás képeket alkothatnak. A nagyobb gyerekek megismerkedhetnek a kőcsiszolás rejtelmeivel, és gravírozhatnak, majd ásvánnyal díszíthetnek bögrét, kulcstartót vagy ékszert. Természetesen az alkotásaikat hazavihetik. Az aranymosó és kreatív játszóház programjain való részvétel különdíjas.

A gyerekprogramok sorát a kígyó-simogató gazdagítja, ahol a gyerekek nem csak a terráriumban csodálhatják meg a siklókat, kígyókat, hanem kézbe is vehetik őket. Sőt, az egyébként teljesen veszélytelen hüllőkkel akár közös fotót is készíthetnek.

A nagyobb gyerekeket és a felnőtteket 3D vetítésre invitálják a szervezők. A Fények a sötétben címmel meghirdetett program keretében bepillantást nyerhetnek a barlangok csodálatos világába. A szervezők biztosítják 3D szemüvegeket, és a részvétel belépőjeggyel ingyenes.

Az ásványbörzére érdemes magával vinnie kedvenc drágakövét, ékszerét, mert a szakértő ez alkalommal is ingyenes drágakővizsgálattal áll az érdeklődők rendelkezésére. Műszeres vizsgálattal határozza meg a drágakő fajtáját és eredetét (pl. természetes vagy mesterséges drágakőről, esetleg üvegről van e szó).

A kormányrendeletnek megfelelően a rendezvény a 18 év felettieknek védettségi igazolvánnyal látogatható.

12. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban - plakát

Nyitva tartás: szombat - vasárnap 10 órától 19 óráig

Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre február 24 éjfélig és a helyes megoldást beküldők között kisorsolunk 5 db páros belépőjegyet a 12. Lelkes Ásványbörze rendezvényre.

Sorsolás: 2022. február 25.

A nyerteseket emailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja