SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jubileumi 25. Lurdy Házi börze az ásványok szerelmeseinek - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2022-03-28
 [X]

2022. április 2-án és 3-án a Lurdy Ház (1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.) ad otthon az ásványos világ egyik legnagyobb seregszemléjének. E rangos eseményen felvonulnak a világ minden tájáról érkező nyers és csiszolt ásványok, drágakövek és ékszerek, valamint az ásványokból készült használati- és dísztárgyak hazai és külföldi kiállítói.
Jubileumi 25. Lurdy Házi börze az ásványok szerelmeseinek - Nyereményjáték!

A jubileumi ásványbörze méltó helyszíne a Lurdy Ház rendezvényközpontja, ahol 3000 m2-en 140 kereskedő, gyűjtő, ékszerkészítő és kézműves kínálja majd termékeit, alkotásait. A vásárlási lehetőség mellett remek kikapcsolódást ígérnek a rendezvény programjai, mint pl. a 3D vetítés, amely a barlangok rejtett világába kalauzolja el a nézőket. Olyan élményben lehet része, amelyet másképp nem tapasztalhat meg, hiszen a virtuálisan bejárt barlangok többsége a nagyközönség számára nem látogatható.  Tudományos előadások és kiállítások is színesítik a programok.

Ásványbörze

A rendezvény fókuszában a Magnetit áll, amellyel ásványkiállításon ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Magyarhoni Földtani Társaság „Év ásványa” szavazásán a legnépszerűbbnek bizonyult Magnetit nem elsősorban a szépségével, hanem a hasznosságával és különleges tulajdonságával tűnik ki. A legfontosabb vasércásvány, és mint ilyen, aktív mágnesként működik.

Az ásványbörzék egyre több gyereket vonzanak, és remek lehetőséget nyújtanak a játszva tanulásra, az ásványok és a földtudományok megismerésére. A jövő generációjának oktatásáért a Lelkes ásványbörzék csapata összefogott a TIT ásványbarát szakcsoportjával, és az ásványbörzék fontos részét képező földtudományos játszóházat extra programokkal, különleges kísérletekkel és bemutatókkal bővítik. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az ásványok megismertetésén keresztül felhívják a figyelmet a környezet és a természeti kincsek megóvására.

földtudományos játszóház, aranymosás

Az interaktív játszóház mellett a gyerekek körében nagy érdeklődésre tarthat számot a világító ásványok bemutatója és az aranymosó is, ahol próbára tehetik szerencséjüket. Apróbb ásványokkal, de legfőképp a keresés élményével gazdagodhatnak.

A szervezők az alkotni vágyó kicsikre is gondoltak, akik a kreatív gyermekfoglalkoztatóban mutathatják meg kézügyességüket. Új technikákat tanulhatnak, és az elkészült alkotásokat haza is vihetik, így a család és a rokonság is gyönyörködhet bennük.  

A felnőttek kreativitását – és nem utolsó sorban türelmét és kitartását - példázzák a csodálatos minifák, amelyeket az Óbudai Bonsai Egyesület kiállításán tekinthetnek meg az érdeklődők. A Kínában kifejlesztett és Japánban elterjedt tálcás kertészkedés az ember és a természet harmóniájának tökéletes szimbóluma.

Izgalmas programnak ígérkezik a kígyósimogató is, ahol a kicsik és nagyok közelebbi ismeretségbe kerülhetnek a kígyók fajának ártalmatlan képviselőivel, a siklókkal. Sőt, a rendezvényen lehetőség van a kedvenc hüllővel való fotózkodásra is.

Sokak által kedvelt és igényelt szolgáltatás a drágakő-meghatározás. Nem maradhat el az áprilisi rendezvényen sem, és ezúttal is ingyenes a látogatók számára. Érdemes kihasználnia a lehetőséget, ha van olyan drágaköve, amelynek nevére kíváncsi vagy eredetében bizonytalan. A szakértő műszeres vizsgálattal határozza meg a kő fajtáját, minőségét és valódiságát.

drágakő

A hatályos kormányrendelet szerint a rendezvény védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

25. Lelkes Ásványbörze

Nyitva tartás: szombat – vasárnap (mindkét nap) 10 órától 19 óráig

Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre március 31. éjfélig és a helyes válaszadók között kisorsolunk 5 db páros belépőjegyet a jubileumi 25. Lelkes Ásványbörzére.

Sorsolás: 2022 április 1.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja