SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Föld Fesztivál az Állatkertben péntektől vasárnapig - Három napon át változatos programokkal ünneplik a Föld napját

Családinet [cikkei] - 2023-04-21
Változatos programokkal várja látogatóit a Budapesti Állatkert a péntektől vasárnapig tartó Föld Fesztiválon, amely lényegében a Föld napja alkalmából megrendezett, három napon át tartó eseménysorozat a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismerésének témakörében. Az Állatkert és partnerei tizenhat állomáshelyen változatos látnivalókkal, élményekkel készülnek a fesztiválra, és természetesen a főszezon szokásos állatbemutatóit, látványetetéseit, élményprogramjait is megtartják.
Föld Fesztivál az Állatkertben péntektől vasárnapig - Három napon át változatos programokkal ünneplik a Föld napját

Április 21-től 23-ig, azaz péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézményben több évtizedes hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából több napon át tartó rendezvényt tartanak a környezetvédelem, a természetvédelem és az élővilág megismertetése jegyében. A pénteki napon elsősorban az óvodák és iskolák tanulmányi csoportjait, hétvégén pedig a családokat várják változatos programokkal.

Az Állatkert különböző pontjain összesen tizenhat állomás várja az érdeklődőket. Az egyik helyszínen például kézműveskedni lehet az állatkerti Zöldműhely csapatával, egy másik állomáson pedig a kertben folyó vadállatmentő munkát lehet megismerni. Lesz játékos zoopedagógiai ismeretterjesztő állomás, kertészeti program, „TapiZoo” kézbe vehető állati alkatrészekkel és rovarász bemutató is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a madárbarát kertekkel, mindennapi madárvédelemmel foglalkozó állomással készül, illetve egy másik helyszínen a hazai hüllőket és kétéltűeket ismertetik meg a látogatókkal. A Talajtani Intézet és a Magyar Talajtani Társaság interaktív állomással gazdagítja a programot, az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya Vadonleső Programjának keretében pedig az év emlősét mutatják be. A Herman Ottó Intézet állomásánál közös komposztálásra invitálják a közönséget, sőt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság is képviselteti magát egy interaktív állomással.

Lesz Ökocsiga játszóház, illetve fenntarthatósági játszóház is – ez utóbbi a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület állomásán pedig a fenntartható jövőről tájékozódhatnak a környezetvédelem iránt érdeklődők.

A Föld Fesztivál programjai mellett természetesen a közelmúltban elkezdődött főszezoni „Légy ott!” élményprogramokat is megtartják, sok-sok élménnyel, látványetetéssel, állatbemutatóval és tréninggel. Tréninget tartanak például az oroszlánfókáknál és az elefántoknál is, a Cápasuliban pedig délben merüléses cápaetetést is tartanak, melynek során a gondozók könnyűbúvár felszerelésben merülnek le a cápák közé.

Föld Fesztivál élményprogramok

A Föld Fesztivál három napján a „Légy ott!” élményprogramok sora egy extra eseménnyel is kiegészül. 15.30-tól ugyanis a vízilovaknál is lesz egy ismeretterjesztő program, abból az alkalomból, hogy az Állatkert Tücsök nevű vízilova a közeli napokban ünnepli 50. születésnapját. Tücsök egyébként a Budapesti Állatkertben is született, így immár fél évszázada a budapestiek egyik kedvence.

Föld Fesztivál programok

Az állatkerti Föld Fesztivál részletes programja az intézmény hivatalos honlapján olvasható: https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-04-21-fold-fesztival-az-allatkertben-2023

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja