SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Galkó Balázs színművész költészet napi műsora a Vasas Könyvtárban

Kurcz Orsi [cikkei] - 2024-04-09
Gyakran versidézetekkel válaszol Galkó Balázs a hozzá intézett kérdésekre. Rajongva szereti a költészetet, de fő kedvence mégis József Attila, akinek - úgy tűnik - gondolatai a saját értékrendjével is egybeesnek.
Galkó Balázs színművész költészet napi műsora a Vasas Könyvtárban

A Városliget fáinak megmentéséért 2016-ban elszavalta a Levegőt című verset. Iványi Gábor és egyháza melletti kiállásként 2021-ben az Aki szegény, az a legszegényebb című költeményt. De volt, hogy az Írók Boltjában éjszakába nyúlóan olvasta fel a József Attila összest. A költő szerelmes verseiből hangoskönyvet is készített, ami fellelhető a Vasas könyvtár állományában.

A 74 éves Galkó Balázs első sikerét is versmondóként szerezte 1968-ban a Ki mit tud?-on. 1970-től színész, rendező. Játszott a Nemzetiben, majd a 25. Színházban, létrehozta a Tanyaszínházat, alapítója és sokáig társalkotója volt a Művészetek Völgye fesztiválnak. Számos színházi előadásban vett részt, sok filmben játszott, ezek közül érdemes kiemelni Jancsó Miklós alkotásait. A Köztársasági Ezüst Emlékérmet 1998-ban kapta meg, a Lovagkeresztet 2002-ben, a Tisztikeresztet 2010-ben vehette át. A két utóbbiról 2016-ban egy akkori kitüntetett miatt lemondott, de nem törölték a listából. Az utóbbi években alig foglalkoztatják. Művésznyugdíját – amely nem éri el a nettó minimálbér szintjét – hivatalsegédi munkával egészíti ki. Előzetesen megállapított honoráriumát a Vasas Könyvtár megtoldja a költői est jegybevételének 50%-ával.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja