SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pénzfelvételt követő trükkös lopás!

Családinet [cikkei] - 2004-07-18
Egyre több olyan esetet hallunk mind a médiában, mind saját környezetünkben is, hogy embereket pénzfelvétel után rabolnak ki. Ennek megelőzésére hívjuk fel figyelmüket.
Pénzfelvételt követő trükkös lopás!

Magyarországon új módszerekkel próbálkoznak a bűnözők. Pénzintézetek, bankok, bevásárlóközpontok környékén az elkövetők már érkezéskor megfigyelhetik az olyan embereket, akik egyedül, feltehetően nagyobb összegű pénzfelvétel céljából érkeznek. Amennyiben ez megtörténik, akkor lehetőség szerint még a parkolóban, vagy később, menet közbeni megállás (pl. piros lámpa) alkalmával defektet okoznak a pénzt felvevő személy gépkocsijának. A defekt észlelését követő kerékcsere során kihasználva a lehetőséget az általában bezáratlanul, s őrizetlenül hagyott utas-, vagy csomagtérből a bűnözők eltulajdonítják a korábban felvett pénzt.

Mit ajánl a Rendőrség az ilyen esetek kivédésére:

  • Amennyiben pénz felvételét követően valamilyen átlagostól eltérő helyzetbe kerül - pl. defektje lesz, vagy nekikoccannak autójának, �egítőkész" emberek figyelmeztetni próbálják gépkocsija bármilyen hibájára, esetleg valaki a figyelmét elvonva útbaigazítást kér, stb. - legyen fokozottan elővigyázatos, és ne hagyja értékeit megfigyelés nélkül!
  • Látható helyen soha ne tartson értéket gépkocsijában. Célszerű kesztyűtartóban bezárt állapotban, ülés alatt, vagy csomagtartóban tárolni azokat.
  • Minden esetben zárja be gépkocsija ajtaját, csomagtartóját, ha elhagyja az autót!
  • Ha többen utaznak, valamelyikük mindig maradjon az értékekkel!
  • Ha egyedül van, értékeit lehetőség szerint tartsa magánál!

Ha már megtörtént a baj:

  • Haladéktalanul értesítse a Rendőrséget a bárhonnan ingyenesen hívható 107-es telefonszámon, illetőleg a 112-es általános segélyhívó vonalon.
  • Próbálja megjegyezni a sietősen távozó autók rendszámát, és a �egítők" személyleírását.

A TRÜKKÖS LOPÁS MEGELŐZHETŐ!

Cikkünk pénzintézeti szórólap alapján készült.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja