SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 22. rész- Újabb távmunka pályázatok

Kókai Kata [cikkei] - 2004-07-19
A távmunkahelyek kialakítására törekvő munkáltatók újabb pályázaton vehetnek részt. Cikkünkben távmunkával kapcsolatos információkról, aktuális távmunka ajánlatokról kaphatnak információt olvasóink.
Távmunka a gyakorlatban 22. rész- Újabb távmunka pályázatok

 

Újabb távmunka pályázat látott napvilágot

 

Július 12-én, hétfőn, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium megbízásából újabb pályázatot írtak ki. A pályázaton azon belföldi jogi személyek, gazdasági társaságok, vállalkozások vehetnek részt, melyek további távmunkahelyek kiépítésére törekednek, vagy már meglévő munkahelyeket szeretnének távmunkahellyé alakítani.

 

Előnyt élveznek azon pályázók, akik az alábbi munkavállalói körbe tartozó munkavállalók foglalkoztatását preferálják:

 

  • Munkanélküliek, pályakezdők
  • Fogyatékkal élők, egyedülálló szülők
  • 45 éven felüliek, roma származásúak

 

A nyertes pályázók vissza nem térítendő, végleges juttatásban részesülnek, mely bértámogatás formájában jelenik meg. A támogatás összege távmunkásonként legfeljebb bruttó 53000 Ft/hó, fél éven keresztül.

Remélhetőleg a pályázat segítségével a közeljövőben újabb távmunkahelyek kerülnek kialakításra.

 

Távmunka, mint mellékállás

 

Egyáltalán nem hangzik furcsán, ha a távmunkát mellékállásként, vagy alkalmi munkaként emlegetjük, hiszen a munkaadók többségétől is távol áll a gondolat, hogy főállásként is megismertessék a világgal ezt a munkavállalási formát.

 

Természetesen, ha van elég álláslehetőség, akkor főállású távmunkásként is dolgozhatunk. A legtöbb munkaadó hozzáállásának köszönhetően sokszor tényleg csak mellékállásként alkalmazható a távmunka, az alacsony bérezés miatt. Ennek ellenére, ha több munkát is elvállalunk, különböző cégeknél, mégis a távmunka bizonyul hatékonyabb munkamódszernek.

 

Saját magunknak készíthetjük el időbeosztásunkat, nincs többé hosszú utazás, több a szabadidő- s persze alacsonyabbak a költségek. Sok esetben a távmunkás hirdetésekben alapelvárásként szerepel az egyes technikai eszközök megléte, néhány esetben azonban a munkavállaló biztosítja ezeket a felszereléseket.

 

A távmunkások bérezésének hasonlónak kell lennie az ugyanolyan munkakörben, hagyományos munkamódszerekkel dolgozó alkalmazottéval. A munkaszerződés megírása hagyományos módon történik, csupán néhány információval több kerül egyeztetésre. Rögzíteni kell többek között, kinek a tulajdonát képezik a munkavégzéshez szükséges eszközök, s a munkaadó milyen mértékben támogatja/téríti meg a távmunkás egyes költségeit. 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja