SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 31- Munkavállalás hazánkban

Kókai Kata [cikkei] - 2004-10-10
Aktuális információk a magyar munkavállalók helyzetéről, távmunka ajánlatokkal.
Távmunka a gyakorlatban 31- Munkavállalás hazánkban

2004 első felében több mint 13 ezer alkalmazottat bocsátottak el. Az Unió, mely számos jó dolgot hozott, egyben a nagy cégek keletebbre vándorlását is megindította. Több nagyvállalat is leépítést tartott, így néhány év alatt ugrásszerűen megnőtt az elbocsátott dolgozók száma. Leginkább a feldolgozóiparban tevékenykedőket érinti a munkahely elvesztésének lehetősége.

 

Ezzel egy időben viszont nőtt azon munkavállalók esélye, akik az Unió más országaiban szeretnének munkát vállalni. A távmunka ugyan már eddig is megengedett és elérhető volt a magyarok számára, de a külföldi munkavállalás sokszor akadályokba ütközött.

 

Az EURES európai munkaközvetítő oldala már magyar nyelven is elérhető. A fordítási- és technikai problémák leküzdése után már magyarul is elérhetők az európai munkaajánlatok. 2005-ig folyamatos feltöltés alatt áll az oldalon, tehát az eddigi több tízezer munkaajánlat még csak töredéke a leendő adatbázisnak.

 

Az Önéletrajzok opció, valamint az álláskeresés funkció magyar nyelven még nem érhető el. Az Élet és munka menüpont segítségével informálódhatunk egy-egy ország, és azon belül is az egyes régiókban jellemző életvitelről, munkalehetőségekről. A keresés magyar nyelven zajlik, azonban a konkrét régióról szóló információ még nem olvasható anyanyelvünkön, csupán németül, angolul vagy franciául.

 

Az EURES előnye, hogy konkrét információkkal szolgál, s a munkáltatók és munkavállalók irányába egyaránt teljesen ingyenes. Természetesen nem csak a dolgozni vágyók számára lehet hasznos segítség. Azok, akik külföldi továbbképzésen vagy oktatáson szeretnének részt venni, szintén hasznos információkhoz juthatnak. Lehetőség nyílik továbbá az oktatási és képzési lehetőségek közötti keresésre is.

 

„Atipikus foglalkoztatási formák” címszó alatt a bedolgozásról, valamint a távmunkáról is hasznos információkat kaphatunk. A linkek között megtalálhatjuk különböző foglalkoztatási szolgálatok, intézmények, szervezetek elérhetőségét is.

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja