SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban 34- Távmunka és karrier?

Kókai Kata [cikkei] - 2004-11-03
Távmunka és karrier- nem összeférhetetlen, ugyanakkor nem is szokványos…
Távmunka a gyakorlatban 34- Távmunka és karrier?

 

Miért is jobb a távmunka? A munkáltató kiadásai az eddigiek ötödére csökkennek, az alkalmazottak ragaszkodóbbak, kevesebb a felmondás vagy a szabadságon töltött idő. Mégis, számunkra elképzelhetetlennek tűnik a távmunkás-karrierlétra létezése, hiszen a legtöbb munka időszakos, vagy éppen egy adott feladat megoldásáról szól. Legalábbis hazánkban a munkáltatók távmunka terén szerzett kevés tapasztalata miatt alig akadnak főállású távmunkások.

 

Ez nagyban hátráltatja a karrierépítést, hiszen alkalmi munkákból csak referenciát nyerhetünk. A legfontosabb- és legelső lépés azonban a munkáltató meggyőzése arról, hogy elengedhetetlen egy távmunkás alkalmazása, s ez az ő érdeke is, nem csupán kényelmi szempontból előnyös.

 

A jó önéletrajz: út a sikerhez

 

Aki többször is próbálkozott már egy-egy távmunka ajánlatra jelentkezni észrevehette, hogy a legjobb (sőt, még a legrosszabb) ajánlatokra is rögtön lecsapnak. A távmunkásokat kereső munkáltatók általában nem rendelkeznek elég tapasztalattal ezen a téren, így azzal sincsenek teljesen tisztában, milyen plusz dolgokat kell tudnia egy távmunkásnak.

Ezen felül, ha csak egy napig is élt hirdetése, szinte teljesen biztos, hogy önéletrajzok százai érkeznek válaszul. Ezek végigolvasása már önmagában is művészet, ezért fontos, hogy jelentkezésünk (hacsak külön nem kérik) ne tartalmazzon külön motivációs levelet és fényképet.

Levelünkhöz ne csatoljunk nagy méretű fájlokat, ezek sokszor automatikusan a kukába kerülnek. Az önéletrajz legyen rövid és célratörő, mindig a meghirdetett munkakörhöz kapcsolódó ismereteinket hangsúlyozzuk.

 

A bérezés kényes téma

 

A munkaadó fent említett tapasztalathiánya miatt gyakran a távmunkás tehet ajánlatot a bérezésre. Ez talán az egyik legkényelmetlenebb feladat, hiszen ha sokat mondunk, automatikusan más munkaerő után néznek, ha keveset, fenn áll a veszély, hogy munkánkkal ellentétes arányba kerül a fizetésünk.

Célszerű először utánajárni, hogy hagyományos munkakörülmények között ugyanilyen pozícióban és munkakörben dolgozó alkalmazottak mennyit keresnek. De azt is figyelembe kell venni, hogy a munkáltatók nemcsak a távmunka miatt egyébként is kieső költségeken (irodabérlés, utazási költség megtérítése), hanem a munkabéren is szeretnének spórolni.

Reális ajánlattételhez vegyük figyelembe a hasonló pozícióban dolgozók fizetését, és számoljunk utána, saját kiadásunk mennyivel csökken, ha otthonról dolgozhatunk. A kért bér mindenképpel legyen néhány százalékkal kevesebb, mint hagyományos munka esetén, de soha ne mondjunk túl keveset.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja