SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban- Etikus munkakeresés

Kókai Kata [cikkei] - 2005-03-16
Nem is olyan régen olvashattunk egy új módszerről, mely a munkakeresésben nyújt segítséget. Ám meggondolandó, érdemes-e inzultálni a cégtulajdonosokat, hiszen a későbbiekben talán éppen az ő állásajánlatukra szeretnénk pályázni.
Távmunka a gyakorlatban- Etikus munkakeresés

 

Nemrégen olvastam egy olyan módszerről, mely bár kézenfekvő- és magam is láttam hasonlót- eszembe sem jutott volna, hacsak nem említik. Újabban a munkavállalók nem fárasztják magukat az Online hirdetők végigböngészésével, s a számukra érdekes hirdetések kiválasztásával. Korábban az Internet használók többsége csupán reklámlevelekkel találkozhatott, melyeket kéretlenül is rendszeresen küldtek. Később feltűntek a levélben érkező, csábító távmunka ajánlatok.

 

Ma azonban már a munkaadók postafiókja is megtelik hasonló levelekkel. A munkavállalók ugyanis ilyen módon keresik álmaik állását. Önéletrajzukat, elérhetőségüket feltűntetve akár több ezer címre is elküldik pályázatukat, s a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb munka is akad. Persze azt sem felejthetjük el, ha a munkaadó nem adott fel hirdetést, s mégis árad a jelentkezők levele, akkor ez reklámlevélnek minősül, melyet köztudottan csak előzetes engedélykérés után küldhet el a feladó.

 

Aki a hagyományos, álláshirdetésekre való jelentkezés helyett a spamet választja, az számíthat a nyomdafestéket nem tűrő válaszokra, és elutasításokra. Bár maga a hagyományos értelemben vett spam reklámlevelet jelent, azaz cégek által kéretlenül továbbított levelet, melyben saját szolgáltatásaikat, termékeiket reklámozzák, kérdéses, hogy a munkakeresők levelei is ide sorolhatók-e.

 

Érdemesebb a megszokott módszerrel munkát keresni, de ha ez a megoldás szimpatikusabb, mindenképpen kérjünk előzetes engedélyt pályázatunk elküldésére. Egy rövid, de jól megfogalmazott levél segíthet a cégtulajdonosok figyelmének felkeltésében, s ha munkát azonnal nem is ajánlanak, legalább tartalékosként számíthatunk a megkeresésre.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja