SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Távmunka a gyakorlatban- Mit nevezünk távmunkának?

Kókai Kata [cikkei] - 2005-01-23
Néhány nappal ezelőtt beleolvastam egy fórum feljegyzéseibe, ahol rengetegen távmunka iránt érdeklődtek. Érdekes volt elolvasni mások meglátásait.
Távmunka a gyakorlatban- Mit nevezünk távmunkának?

 

A legtöbben távmunkát kerestek, mire néhányan válaszul állásajánlatokat küldtek. Ezek többsége Wellness termékek forgalmazására irányult, de akadt néhány marketinges és üzletkötő ajánlat is.  A távmunkát keresők többsége az ajánlatokra heves tiltakozással reagált, mert a házalós, hálózatépítő és általában a „mászkálós” munkák számukra nem egyenlők a távmunkával. De miért lehet, hogy hazánkban a munkakeresők többsége a távmunkát az otthonról végezhető, kézzel fogható munkával azonosítja?

 

Egyik alapvető tényező, hogy ma hazánkban nem tanítják a távmunkát, s ez mind a munkavállaló, mind a távmunkásokat foglalkoztatni próbáló munkaadó esetében csalódáshoz vezethet. Mivel maga a távmunka definíciója sem ismert, sokan az egyes munkaajánlatok hallatán azonnal átverésre gondolnak. Egyes leírások szerint távmunkásnak számít az, aki hetente legalább három napon át nem munkahelyén, hanem más, küldő helyszínen végzi munkáját. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a munkavállaló otthonában dolgozhat, sok esetben a munkáltató irodát bérel alkalmazottai számára, hogy otthonukhoz közel dolgozhassanak.

 

Ennek tükrében nem csupán a toll-összeszerelés, vagy az egyre népszerűbb adatrögzítési munkák, hanem az üzletkötés, és marketinges munkák is a távmunkák körébe sorolhatók. Persze az esetek többségében maga a munkáltató támogatja az otthonról történő munkavégzést, s elvárásai között szerepel, hogy a munkavállaló rendelkezzen a szükséges technikai eszközökkel, ez ugyanis számára további költségmegtakarítást tesz lehetővé.

 

A fórumon olvasottak alapján a munkaközvetítők sem jelentenek hatékony segítséget a munkaajánlatok felkutatásában. Amellett, hogy tagsági díjat kell fizetni, a munkavállaló nem egyénre szóló ajánlatot kap, ráadásul mire hozzájut egy-egy munkaajánlathoz, valószínűleg más már jelentkezett rá. Ráadásul a legtöbb munkavállaló nem rendelkezik speciálisan távmunkában végezhető szakmák ismeretével. Egyre több programozói, mérnöki, könyvelői és távoktatói állás kínálkozik az Interneten, ám a hagyományos bedolgozás szinte teljes megszűnésével hátrányba kerültek a kevésbé (vagy nem megfelelő szakterületen) képzett munkavállalók.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja