SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elértéktelenedett lakásbiztosítások

Fekete Ágnes [cikkei] - 2005-09-12
Manapság nagyon fontos a családvédelem és az öngondoskodás is. Tudom, hogy milyen nehéz a megélhetés manapság és pont emiatt sokan elhanyagolják ezt a nagyon fontos kérdést. Sokan nem is tudják, hogy milyen fontos és mennyi befektetést igényel ma a saját és a családunk életének, egészségének a biztosítása, a kemény munkával megszerzett vagyonunk biztosítása, az előtakarékosság, gyermekeink iskoláztatására és önálló életkezdésükre való előtakarékoskodás, illetve a nyugdíjas éveinkre való felkészülés.
Elértéktelenedett lakásbiztosítások

Beszéljünk most az értékeinkről, a vagyonunkról és ezek védelméről.

A mechanikai és az elektronikus védelem sajnos sok esetben nem elég vagyonunk megóvására. Számos előre nem tervezhető, váratlan, akaratunktól független káresemény érhet minket a betöréses lopástól a vízkáron át a természeti csapásokig. Sokan felismerték már ezt a tényt és kötöttek biztosítást ingatlanukra és ingóságaikra.

Amire szeretném felhívni a figyelmüket:

Már megkötött szerződéseinket ápolni kell. Hiszen az ingatlanok és az ingóságok értéke évről-évre változik. Az évenkénti infláció követés nem feltétlenül, sőt a legtöbb esetben egyáltalán nem fedezi ezek értékének növekedését. Ezáltal igen komoly alulbiztosítottság alakulhatott ki.



Mit tehetünk?
Fel kell venni a kapcsolatot a biztosítónkkal és jelezni feléjük, hogy szerződésünket szeretnénk korszerűsíttetni. Ha elégedetlenek vagyunk a biztosítónkkal, akkor más biztosítóknál utánanézni a lehetőségeinknek.

Példa:
Egy budapesti, 53 négyzetméteres, társasházi lakást 1994-ben 1,600.000,- Ft-ra értékeltek fel és biztosítottak. Ennek a mai valós értéke 9,000.000,- Ft körül van. Tegyük fel, hogy káresemény következtében ez a társasház lakhatatlanná válik. A biztosító 1,600.000,- Ft-ot fog a károsult lakónak kifizetni, melyből nem tud új lakást biztosítani a családjának. Ez nem történhet meg, ha a család lakásbiztosítása korszerűsítve van.
Látható, hogy ez majdnem hatszoros ingatlanérték. Ne gondolják azt, hogy a biztosítási díj is ilyen mértékben nőtt! Sőt! Az akkori ingatlanérték/biztosítási díj hányados sokkal rosszabb volt, mint manapság.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja