SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magyar találmánnyal a babák életének megmentéséért

Családinet [cikkei] - 2013-06-03
A magzat vérének oxigén szintjét és pulzusát mérő, vezeték nélküli készülék prototípusát mutatták be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Segítségével azonnal észrevehető, ha a köldökzsinór a magzat nyakára tekeredik és gyors beavatkozással megmenthető az élete.
Magyar találmánnyal a babák életének megmentéséért

A magzat vérének oxigén szintjét és pulzusát mérő, ún. magzati pulzoximétert a magzat kiskutacs fejfelületére helyezik el a vajúdás és a szülés ideje alatt. Segítségével azonnal észrevehető, ha a köldökzsinór a magzat nyakára tekeredik és gyors beavatkozással megmenthető az élete.

Az eszköz előnye a hagyományos, vezetékes készülékekkel képest, hogy az anyát nem akadályozza a mozgásban, valamint a 100 forintos érme nagyságúra zsugorított mérőfej elektronikája nem kényelmetlen a baba számára sem.

Stubán Norbert adjunktus mutatja a vezeték nélküli magzati pulzoximéter prototípusát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikai Technológia Tanszékének Szenzor és Mikrofluidika Laboratóriumában 2013. május 29-én. 

Forrás: MTI, MTI Fotó: Balaton József

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja