SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Telefonon át vezettek le egy szülést a mentősök

Családinet [cikkei] - 2014-12-22
Telefonon át segített a hívást fogadó mentőtiszt egy farfekvéses újszülött világra jövetelében a Pest megyei Kerepesen - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-t.
Telefonon át vezettek le egy szülést a mentősök

Győrfi Pál közlése szerint egy megindult szülés miatt kapott segélyhívást az Országos Mentőszolgálat budapesti mentésirányító központja a Pest megyei Kerepesről szombaton. A hívást fogadó mentőtiszt a helyszínre küldött egy mentőautót, és további információt kért a szülő nő egy rokonától, aki a helyszínen volt.
    
A kismamának szinte folyamatos fájásai voltak, a magzatvíz elfolyt, már csak pillanatok voltak hátra a baba megszületéséig. A mentőtiszt a protokollnak megfelelően haladt előre - telefonon keresztül – a szülés vezetésében, amikor kiderült, hogy a magzat farfekvéses, ezért a szülés befejezéséhez "speciális műfogások alkalmazására" volt szükség.
    


A közlemény szerint a folyamatos kapcsolattartásnak, a mentésirányító felkészültségének és a rokon lélekjelenlétének köszönhetően sikerült szakszerűen levezetni a szülést. A mintegy tíz perc alatt megérkező mentőautó személyzetének már csak az újszülött kislány és az anya ellátásáról, kórházba szállításáról kellett gondoskodnia.

Forrás: MTI
Fotó: mijoko/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja