SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

69 gyermeke született a világ legtermékenyebb nőjének

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-11
A feljegyzések szerint az orosz nő, Valentina Vasziljev 1725 és 1765 között 27-szer volt várandós. Többször is ikreknek adott életet, 69 gyerekből pedig mindössze ketten vesztették életüket babakorukban.
69 gyermeke született a világ legtermékenyebb nőjének

A férje még őt is lekörözte: neki összesen 87 gyermeke született

Ma sokak számára még az is elképzelhetetlen, hogy 1, 2, vagy 3 gyereknél többet hozzanak világra: a 4-5 gyermekes családok már különlegesnek számítanak. Régebben azonban - főként a magas csecsemőhalandóság miatt - teljesen más számok számítottak természetesnek. 

A csúcstartó és egyben a világ legtermékenyebb nőjeként számon tartott asszony az orosz Valentina Vasziljev, akinek a 18. században 69 gyereke született.  Fjodor Vasziljev felesége a feljegyzések szerint 1725 és 1765 között hozta világra gyermekeit. 

Összesen 18 éven át volt terhes, 27 várandóssága volt, ebből pedig 16-szor hozott világra kettes-, hétszer hármas-, négyszer pedig négyes ikreket. 

A szegény földműves házaspár Moszkvától északkeletre, Suha városában élt. Az asszony termékenységére a hiperovuláció orvosi jelensége is választ adhat. Ez azt jelenti, hogy ciklusonként egyszerre több petesejtje is érett, ezáltal pedig nőtt az esélye az ikerterhességre. 

Gyermekei közül ketten haltak meg csecsemőkorukban. A nő 76 éves koráig élt. 

Férje, Fjodor Vasziljev később másodszor is megnősült, és 75 éves korára már összesen 87 gyermeke született. Második felesége ugyanis még további 18 gyermeket szült neki. 

Valószínűleg a férfinek is különleges génjei lehettek, mert a második házasságából csak ikrek születtek.
 


 

Indexkép: Wiki4All / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja