SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez a nő olyan babákat készít oktatási célból, amik szülnek és szoptatnak

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-26
A háromgyerekes édesanya célja, hogy ezeken a babákon keresztül ossza meg a szülés és szoptatás csodálatos időszakát családokkal és pedagógusokkal. A babák kiváló oktatóeszközök lehetnek akár gyerekek, akár leendő szülők esetében is.
Ez a nő olyan babákat készít oktatási célból, amik szülnek és szoptatnak

Így néznek ki a horgolt babák, amik szülnek és szoptatnak

A szülő és szoptató babák úgy vannak elkészítve, hogy a kisgyerek játszva ismerje meg a segítségükkel a szülés folyamatát. Nagy segítség lehet ez egy nagytestvérnek is, hogy közelebbről is megismerje kistestvére érkezését. 

Hüvelyi szülés és császármetszés bemutatására is van lehetőség ezekkel a babákkal. A horgolt babák placentával és köldökzsinórral is rendelkeznek, amiket szülés után le lehet választani.
 


 

A babák mellbimbóján, illetve a csecsemő száján is kapcsok vannak, így a szoptatást is be lehet mutatni.

A készlet egy kis takarót is magában foglal, amivel be lehet takarni az újszülött babát. 

 

A MamAmor Dolls babák története

Adriana 2007-ben a harmadik gyerekével volt várandós. Dúlának tanult és az egyik órán látott először olyan kézzel készített babát, amelyiken be lehet mutatni a szülést. 

Annyira felkeltette az érdeklődését, hogy úgy döntött, ő maga is készít egy ilyen babát. Bár az első alkotása nem volt szép, saját elmondása szerint nagyszerű tanítási eszközzé vált a nagyobb gyerekei számára, hiszen ezzel a babával játékosan tudta őket felkészíteni a szülésre. 

Ekkor döntött úgy, hogy még több babát készít. 

2008-ban, az eredeti minta többszöri módosítása után született meg a MamAmor Dolls. A babákat szülési és szoptatási rendezvényeken és konferenciákon kezdte bemutatni, és hatalmas sikert aratott velük. 

Dúlaként és háromgyerekes anyaként is szenvedélyesen érdeklődik a szülés iránt, és szeretné megosztani a tapasztalatait más szülőkkel és pedagógusokkal is: hisz szerinte a szoptatás alapvető emberi jog, ami egyben a gyermekkel való korai kötődés feltétele és az élethosszig tartó szeretetteljes és bizalmi kapcsolat alapja.

Célja, hogy ezeken a babákon keresztül ossza meg a szülés és szoptatás csodálatos időszakát családokkal és pedagógusokkal. 

Indexkép: MamAmor Dolls / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja