SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhesség hétről hétre - 24. hét

Dr. Sápy Tamás [cikkei] - 2009-11-27
Terhesség hétről hétre: huszonnegyedik hét. Hogyan fejlődik a kisbabám? Hogyan változik a testem? Hogyan változik az életem?
Terhesség hétről hétre - 24. hét

Válaszd ki azt a terhességi hetet, ami érdekel: 

12345678910111213
1415161718192021222324252627
28293031323334353637383940


 

Magzat fejlődése

Terhesség hétről hétre - 24. hét
A magzat a terhesség huszonnegyedik hetében

A magzatellátó rendszer fontos pillére a köldökzsinór, mely életfontosságú kapcsolatot jelent a magzat és a placenta között. Fut benne két artéria és egy hatalmas véna, születéskor a hossza meghaladhatja a 120 centit is. Félpercenként táplálékban és oxigénben gazdag vér indul el a placentától a magzat felé a vénán keresztül, majd onnan a két artérián tér vissza. Ez az ügyes rendszer biztosítja a baba folyamatos táplálék- és oxigénellátását, és különíti el a baba és a mama vérét.



Testem változásai

Terhesség hétről hétre - 24. hét
 

A test változásai a huszonegyedik hétenRégen úgy gondolták, hogy a terhesség előrehaladtával mindenfajta testmozgás, torna, csak árthat a magzatnak. Ma már tudjuk, hogy épp az ellenkezője igaz! Könnyű, mértékletes gyakorlatok, - a terhes torna javíthatja a vérkeringésedet, megfelelő mennyiségű oxigénnel látva el csemetéd. Ráadásul a rendszeresen végzett gyakorlatok segíthetnek abban, hogy jobban aludj, lecsökkentik a visszeresség, a hátfájás és egyéb, a terhesség középső és utolsó szakaszában jelentkező kellemetlen tünetek megjelenésének kockázatát.
 

 



Életem változásai

Terhesség hétről hétre - 24. hét

Az hogy bölcsőt veszel a kicsinek, vagy nyitsz egy számlát neki, hogy félretehess a tanulmányaira - ez mind pénzbe kerül. Egy gyermek vállalása bizony anyagi terhekkel is jár. Kérdezd meg családod, barátaid azon tagjait, akik kisgyermeket nevelnek, hogy mi mindent kell beszerezned a pici érkezéséig, mire kell figyelned, esetleg mire kell félretenned a későbbiekben. Biztos akad náluk pár olyan dolog, amit már kinőttek a gyerekek, vagy már nem használnak: babakocsi, kiságy, babaruha, vagy babakád, amit szívesen felajánlanak, jelentősen csökkentve a beszerzendő holmik költségeit. Beszéld át a pároddal anyagi lehetőségeiteket, hogy találjatok egy mindhármatok számára elfogadható megoldást.



Teendők a 24. héten

Terhesség hétről hétre - 24. hét

1. Kezdd el tervezni a gyerekszobát.
2. Vizsgáltasd meg magad terhességi cukorbetegségre (gesztációs diabetes).
3. Ha később majd bölcsődébe szeretnéd adni a picit, mert visszamész dolgozni, tudd meg, hogy a lakóhelyeden lévőbe érdemes-e már várandósan feliratkoznod.

 



Heti tipp

Terhesség hétről hétre - 24. hét

Mostanában valószínűleg nehezebben megy az alvás, és ahogy a pocakod növekszik, van rá esély, hogy a helyzet tovább romlik. Ha álmatlansággal küzdesz, próbálj ki néhány természetes ellenszert, mint pl. a meditáció, egy pohár meleg tej lefekvés előtt, vagy - ha az orvosodnak nincs kifogása ellene -, tornázz annyit, hogy fáradtabb legyél a lefekvés idejére.



A terhesség további heteiről a következő helyeken olvashatsz még:
Első trimeszter hetei - Második trimeszter hetei - Harmadik trimeszter hetei

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja