SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhesség hétről hétre - 23. hét

Dr. Sápy Tamás [cikkei] - 2009-11-27
Terhesség hétről hétre: huszonharmadik hét. Hogyan fejlődik a kisbabám? Hogyan változik a testem? Hogyan változik az életem?
Terhesség hétről hétre - 23. hét

Válaszd ki azt a terhességi hetet, ami érdekel: 

12345678910111213
1415161718192021222324252627
28293031323334353637383940


 

Magzat fejlődése

Terhesség hétről hétre - 23. hét

A hét vége egy újabb mérföldkövet jelöl. A közel fél kilós csemetéd jó eséllyel életben maradna, ha most kéne megszületnie: 85%, ha jó kezekbe kerülne. A teste már arányos, bár még a zsírraktárak üresek: elég vékonyka a pici. És a tüdeje sincs még teljesen felkészülve a lélegzésre. A koraszülöttek 50 százalékánál fellép valamilyen komplikáció, a szemproblémáktól kezdve egészen az agyvérzésig. De minél tovább marad benn a pici a pocakban, annál jobban csökken ezek mértéke és gyakorisága.



Testem változásai

Terhesség hétről hétre - 23. hét

A test változásai a huszonharmadik hétenAhogy a tested egyre több és több tápanyagot juttat el növekvő csemetédnek, a magzatvédő vitaminokon felül szükséged lehet egy kis vas utánpótlásra is, hogy elkerüld a terhes nőknél előforduló vérszegénységet, melynek jelei a fáradékonyság, gyengeség, zihálás, és szédülés. Beszélj az orvosoddal, ha ezek közül a tünetek közül, bármelyiket is érzed. Az esetleges vérszegénység nem károsítja a kicsidet, de megnehezíthetik a mindennapjaidat, ha nem teszel ellene.
 

 



Életem változásai

Terhesség hétről hétre - 23. hét

"Nincs mit felvennem!" Mostanra már a laza nadrágok és elasztikus szoknyák is szűknek bizonyulnak egyre dagadó pocakodnak. Itt az ideje, hogy beszerezz pár kényelmesebb, szép holmit! Bár lehet, hogy inkább valami sátornak is beillő bő felsőt szeretnél, hogy elfedd pocakod, de inkább válassz valami csinos, tested új körvonalait kihangsúlyozó kismamaruhát. A kismamaruhák nagyobb szabadságot adhatnak neked, azok a legjobbak, amelyek képesek követni pocakod növekedését. Felejtsd el egy időre a tűsarkakat! Kényelmes, lapos sarkú cipőket viselj, ezek közül is találsz divatosakat, és könnyű, biztonságos járást biztosítanak.



Teendők a 23. héten

Terhesség hétről hétre - 11. hét

1. Vásárolj még kismamaruhákat.
2. Amikor a baba keresztnevéről gondolkodsz, vedd figyelembe azt is, hogy mi lesz a vezetékneve.
3. Ellenőrizd az otthoni szénmonoxid- és füstérzékelőket.



Heti tipp

Terhesség hétről hétre - 23. hét

Ha mostanában a hátfájás okozza neked a legtöbb gondot, megoldhatod a problémát egy új, jobban tartó melltartóval. A terhes nők egy részének gondot okoz, hogy alkalmazkodjon a terhesség miatt megnövekvő mellek súlyához.



A terhesség további heteiről a következő helyeken olvashatsz még:
Első trimeszter hetei - Második trimeszter hetei - Harmadik trimeszter hetei

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja