SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A meddőség, mint probléma - A Versys Clinics, mint megoldás

Családinet [cikkei] - 2010-07-13
Magyarországnak - hasonlóan más európai országhoz - szembe kell néznie a csökkenő és idősödő népesség egyre nyomasztóbb problémájával, amelynek hosszú távon igen súlyos gazdasági és társadalmi következményei lesznek.
A meddőség, mint probléma - A Versys Clinics, mint megoldás

A XX. század utolsó évtizedében, életmódunk jelentős megváltozásával – információrobbanás, gyorsuló környezet – fokozatosan erőteljesebbé váltak azok a hatások, amelyek az egyénekkel szemben egyre komolyabb kihívásokat támasztottak a változások adaptálásában, az alkalmazkodó képesség tekintetében.
Magyarországon elhúzódó népesedési válság van, amely az 1960-as években kezdődött, s amelyet a rendszerváltozás gazdasági – társadalmi velejárói elmélyítettek, és bonyolultabbá tettek.

A családi környezet, az iskolarendszer az egyént csak részben képes felkészíteni ezen kihívásoknak való megfelelésre, így a társadalom tagjainak jelentős részénél találkozunk növekvő mentális problémákkal, a krónikus stressz különféle szimptómáival, amelyek konkrét fizikai tünetek formájában és egyre gyakrabban orvosi kezelést igénylő megbetegedésekben teljesednek ki. A stressz által okozott megbetegedések egyik, talán legfontosabb területe a meddőség, amely társadalmi szinten is komoly problémákat okoz.
 
Az „egészséges társadalom” megvalósításának ideája a fenti körülmények között egyre inkább ráirányítja a figyelmet arra, hogyan lehet ilyen körülmények között biztosítani az egészséges reprodukciót, hogyan lehetséges a leendő szülők felkészítése az egészséges utódok nemzésére.
 
Jelenleg Magyarországon megközelítőleg 100-150 ezer meddő beteg van, amelyből a meddőségi központok évi 5000-6000 cikluskezelést tudnak elvégezni. Ez az ellátásra szoruló házaspárok 70-75%-át jelenti. A már működő lombikbébi programok nagyobbik része teljesítőképességének felső határán működik. A meddő házaspárok ellátásának színvonalát újabb meddőségi központok nyitásával lehetne emelni. Egy jó hatásfokkal működő, komplex ellátást nyújtó centrumban a meddő házaspárok gyorsabban jutnak el a kívánt gyermekáldásig. Korszerű módszerekkel a számfeletti embriók mélyfagyasztására is több ciklusban nyílik lehetőség. A mélyfagyasztott embriók visszaültetésével a kumulatív terhességi ráta növelhető.
 
Miért a VERSYS CLINICS - Humán Reprodukciós Intézet?
A Versys Klinika koncepciójának kidolgozásánál alapvető szempont volt egy nemzetközi színvonalú, csúcstechnológiával ellátott intézmény létrehozása, mely nem csak szakmaiságában, hanem a páciensek irányában való bánásmódban és figyelemben is felveszi a versenyt a legmodernebb intézményekkel. Az intézet alapítói mind a szakmai koncepció kidolgozásában, mind az intézet helyének kiválasztásában, az építészeti és belsőépítészeti megoldások kialakításában, orvostechnológiai és technikai felszereltségének meghatározásában a legmodernebb technológiákat és szemléletet alkalmazták.
 
Versys Clinics - Humán Reprodukciós Intézet
 
Komplex szemlélet: A Versys Klinika alapításának célja az volt, hogy Magyarországon egy olyan új szakmai koncepciót vezessünk be a meddő betegek kezelésére, ami jelenleg a világ több vezető országában is kialakult gyakorlatnak felel meg. Ennek az alapja az, hogy a meddőséget komplex, azaz holisztikus szemléletben kezeljük.
 
Ez azt jelenti, hogy a Versys Klinika nem egyszerű meddőségi klinika, hanem felvonultatja az összes olyan szakterületet, ami a meddőséggel kapcsolatba hozható. Így a következő tevékenységi körök lettek kialakítva:
Asszisztált reprodukció: a meddő párok kivizsgálása, a férfi és a női oldal kivizsgálása együttesen történik.
  • Inszeminációs kezelések: homológ és donor inszemináció.
  • In vitro fertilizációs (lombikbébi) eljárások: stimuláció (COH: kontrollált ovarialis hyperstimulatio), ultrahang vezérelt tüsző punkció, ultrahang vezérelt embriótranszfer.
  • Mikromanipulációs eljárások: ICSI: introcitoplazmatikus spermium injekció, PICSI, AH: asszisztált hatching, poláris test blasztomer biopszia.
  • Cryobiológiai eljárások: spermium-, embrió- és petesejtfagyasztás.
  • Donációs programok: sperma-, embrió- és petesejtdonáció.
  • Prekoncepcionális gondozás: Kiemelt jelentősége van intézetünkben ennek a szakmai programnak, ugyanis az IVF beavatkozások eredményessége szempontjából nem mindegy, hogy a páciensek milyen egészségi állapotban vágnak neki a kezelésnek. A világ vezető intézeteiben már bevett gyakorlatnak számít, hogy a lombikbébi beavatkozás előtt a páciensek általános állapotát felmérik, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy különböző módszerek alkalmazásával jobb egészségi állapotba kerüljenek, ezzel elérve a magasabb teherbeesési arányt. Ide tartoznak pl. a táplálkozási problémák, alkohol- és drogfogyasztás, életmódbeli problematikák, környezeti ártalmak stb.
  • Minimál Invazív – endoszkópos sebészet: a legmodernebb sebészeti technológiák alkalmazásával egynapos sebészeti műtétek keretében történnek operatív beavatkozások mind a nőgyógyászat, urológia, sebészet szakterületeken. Külön kiemelendő a CO2 lézer sebészeti beavatkozások. Ezen műtéti technika a páciensek számára gyorsabb felgyógyulást, kisebb megterhelést biztosít.
  • Urológia, andrológia: Ezen terület a férfi meddőség problémái kerülnek megoldásra.
  • Endokrinológia: A hormonháztartás zavaraival foglalkozó szakterület, külön kiemelendő a policisztás ovarium (PCO) szindróma, pajzsmirigy rendellenességek, súlyproblémák által okozott elváltozások. Külön kiemelendő szakterület a diabétesz és az inzulinrezisztencia által okozott problémák megoldása.
  • Belgyógyászat: Az általános belgyógyászati megbetegedéseknek kiemelkedő jelentősége van a teherbeesés szempontjából. Külön specialista foglalkozik intézetünkben ezen elváltozásokkal (hypertonia, anyagcserezavarok) stb.
  • Pszichológia: Az intézet kiemelten kezeli a gyermek után vágyó páciensek lelki problémáinak gondozását és lelki megterheléseinek csökkentését. Maga a meddőség ténye a meddő párokat komoly lelki terhet okoz, a kezelés során kialakult stressz állapotok ill. a sikertelen kezelés esetén esetlegesen kialakult hangulatváltozatosok megfelelő szakember által kezelve lényegesen kisebb megterheléssel járnak a pácienseknek. A pszichológus egyéni és csoportterápiával segít pácienseinknek.
  • Genetika: A genetikai szakterület átfogja a meddőség genetikai hátterének vizsgálatát, a preimplantációs genetikai diagnosztikai vizsgálatokat ill. a létrejött terhesség esetén a magzat méhen belüli diagnosztikai eljárásait. Kiemelt jelentősége van a preimplantációs genetikai diagnosztikának, mely során a preembrió, petesejt genetikai vizsgálatára van lehetőség molekuláris ill. citogenetikai módszerekkel. Ezzel a módszerrel lehetőség van arra, hogy kiszűrjük a nem megfelelő genetikai állománnyal rendelkező petesejteket és embriókat még a méhbe való beültetés előtt.
  • Szülészet-nőgyógyászat: Intézetünkben lehetőség van rutin nőgyógyászati beavatkozásokra és műtétekre. A létrejött terhességek gondozása helyben végezhető. Az intézeten belül a szülésre lehetőség egyelőre nincsen, a pácienseknek több lehetőséget biztosítunk mind privát, mind állami intézetekben a szülésre. A nőgyógyászat mellett lehetőség van a menopauza, változó kori panaszok kezelésére, valamint pozitív családtervezési tanácsadásra.
  • Ultrahang diagnosztika: A legmodernebb ultrahang-diagnosztikai eszközzel 3D, 4D technológiával lehetőség van kismedence, has, emlő, pajzsmirigy, here ultrahang-diagnosztikai vizsgálatára.
  • Sebészet, érsebészet: Varicositas, aranyérműtétek elvégzése és lehetősége.
  • Plasztikai sebészet: Intézetünkben esztétikai plasztikai sebészeti, szépészeti műtéti beavatkozásokra is lehetőség van, úgy, mint mindenre kiterjedő emlő, has, szem plasztikai beavatkozások, ránc-, és ajakfeltöltés, botox kezelés, lokális zsírszövet kezelés ultrahang kiváltotta kavitációs technológiával.
  • Nose Art: Az orr esztétikai plasztikai és funkcionális sebészete különös szakértelmet, gyakorlatot és széleskörű ismereteket igényel. Az orr sebészeténél több szakma határterülete találkozik: a plasztikai sebészet, a fül-orr-gégészet és az endoszkópos beavatkozások ismerete egyaránt szükséges. Intézetünk nemzetközi hírű szakemberrel biztosítja az orrsebészet legmagasabb szintű művelését.
  • Laboratóriumi diagnosztika: Intézetünkben lehetőség van teljes körű kémiai, mikrobiológiai, STD, HPV vizsgálatokra.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja