SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhességi cukorbetegség

Családinet [cikkei] - 2013-02-20
 [X]

A terhességi cukorbetegséget általában elegendő diétával és testmozgással kezelni, szülés után magától " elmúlik". A gyógynövények közül az erdei szederlevél segíthet a kívánt vércukorszint elérésében. Napi egy csészével kell inni belőle étkezés előtt.
Terhességi cukorbetegség

A terhességi cukorbetegség azt jelenti, hogy a terhesség alatt a várandós kismamának nem kívánt mértékben megemelkedik a vércukor szintje. Ez az állapot is a 2-es típusú cukorbetegséghez hasonlít, mivel az inzulin elválasztás-beépülés együttes folyamatát érinti.

A szülésután általában elmúlik, visszaáll az egészséges állapot, de azért érdemes időközönként ellenőrizni a cukorszintet.

Mitől alakul ki? A terhesség alatt megnő az ösztrogén és a progeszteron hormon termelése, ami a zsírszövetek szintézisét befolyásolja, így a szervezet rezisztenssé válik az inzulinra. Gyakran csak a terhesség 6. hónapjában alakul ki, mert ekkor növekszik meg jelentősen az említett hormonszint.

Kezelése:
Többnyire elég diétával és megfelelő testmozgással csökkenteni a vércukor szintjét.
Ha ez mégsem hozza meg a kívánt eredményt, az orvos inzulin bevitelt ajánl, mely szigorú és rendszeres cukormérést igényel. Tablettát a magzatra gyakorolt nem kívánt mellékhatások miatt ilyenkor nem adnak.

Kezelés gyógynövényekkel:
A gyógynövényekkel kapcsolatban óvatosságra intjük az anyukákat, hiszen a magzatnak
nincs különálló vérkeringése, a baba az édesanya vérkeringésébe kapcsolódva jut táplálékhoz, oxigénhez. Így közvetlenül szívja fel az anya vérén keresztül mindazt, amit a mama fogyaszt, ezért bizonyos gyógyteákat nem ajánlunk.
Ezen okból nem javasoljuk a terhesség és szoptatás alatt a Diabess-Györgyteát, Szabó György, a bükki füvesember teakeverékét (bővebb információ: www.diabess.hu), melyet a cukorbetegség kezelésére állított össze. Azonban helyette nyugodtan iható a vércukor szintet csökkentő szederlevél tea napi egy csészével étkezés előtt.

Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja