SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mikor nem javasolt a sminktetoválás? A leggyakoribb kérdések

Családinet [cikkei] - 2013-08-06
Sokan veszik komolyan fontolóra sminktetoválás készíttetését szépsége és praktikussága miatt, közben pedig szinte mindig felmerül a kérdés: mikor nem javasolt a sminktetoválás?
Mikor nem javasolt a sminktetoválás? A leggyakoribb kérdések

A professzionális sminktetoválás olyan fejlett, hogy csak a bőr legfelsőbb rétegeit érinti. Emellett a steril és bőrbarát festék természetes ásványi anyagokból készül, így szinte egyáltalán nem terheli meg a szervezetet.
 
„Lényegében néhány eset kivételével, mint például a fertőző bőrbetegségek, gyulladások, anyajegy vagy a kemoterápia, többnyire lehetséges a sminktetoválás készítése.” – mondta Kalcsu Kati mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás-szakértő.
 
Hozzátette: „Az ellenjavallatot érintő kérdések túlnyomó többsége a herpeszre való hajlam, allergia és várandósság esetére vonatkozik, mert ezek előfordulása a leggyakoribb.”
 
Kizáró ok a herpesz?
 
Már megjelent herpesz esetén a sminktetoválás természetesen nem végezhető el. Várjuk meg, amíg teljesen visszahúzódik és biztosítsuk, hogy a kezelést követő három-hat hetes beépülési idő alatt sem újul ki. Herpeszre hajlamosak számára ennek eléréséhez gyógyszeres megelőző kúra javasolt.
 
„A sminktetoválás elvégzése előtt két nappal ajánlott megkezdeni a herpesz kezelésére szolgáló gyógyszer szedését. A gyógyszeres kúra biztonságos megoldást nyújt, így a herpeszre való hajlam miatt senkinek nem kell lemondania a nőies ajkakról. Ezek a készítmények azonban kizárólag vényre kaphatóak, ezért forduljunk háziorvosunkhoz, mielőtt tetováltatni szeretnénk”- tanácsolja Kalcsu Kati.
 
Allergia esetén bőrteszt
 
Sokan hajlamosak allergiára, vagy éppen bőrérzékenységtől szenvednek. Azonban számukra sem elérhetetlen a sminktetoválás, de előzetesen két dologra oda kell figyelni.


 
Először is ellenőrizzük, hogy az általunk választott szakember allergológiailag tesztelt, prémium minőségű anyaggal dolgozik-e. Fontos, hogy a festék ne tartalmazzon tartósítószereket, valamint nehézfémeket.
 
A második lépés a bőrpróba, melyet a sminktetoválás előtt néhány héttel érdemes elvégeztetni. Ilyenkor az előre kiválasztott színnel a fül mögé apró pontocskát sminktetoválnak. Ez nem lesz látható másnak, viszont kiderül, hogyan reagál a bőr. Amennyiben két-három hétig nem történik semmi, akkor a sminktetoválás nyugodtan elvégezhető. Ha allergia lép fel, akkor sajnos egy ideig biztosan le kell mondanunk a sminktetoválásról, ám szerencsére ilyen eset csak rendkívül ritkán fordul elő.
 
Várandósság esetén is lehet, de…
 
Az általános gyakorlat szerint a várandósság és szoptatás nem kizáró ok, ha valaki sminktetoválást szeretne. Csakhogy néhány dolog árnyalja a képet: például, ha valaki őssejt levételét tervezi, számolnia kell azzal, hogy a szolgáltató cégek kérhetik, hogy a terhesség ideje alatt tetoválás ne készüljön. Előfordulhat az is, hogy megváltozik a kismama hormonháztartása, melynek hatására érzékenyebbé válik a fájdalomra, és ami egyébként meg sem kottyanna, az kellemetlenné válik.
 
Ezért Kalcsu Kati azt tanácsolja, hogy babavárás idején kérjük ki nőgyógyászunk véleményét mielőtt a sminktetoválás mellett döntenénk.
 
A sminktetoválás fejlődésével egyre kevesebb az ellenjavallat
 
A sminktetoválás óriási fejlődésen ment keresztül. A technika ott tart, hogy a sminktetoválás ma már nem jár sebesedéssel sem, például szemöldök vagy szemhéjtetoválás után akár azonnal munkába lehet menni.
 
Így a sminktetoválás nem zökkent ki a hétköznapi életből. Nem vesz igénybe több időt, mintha kétszer fodrászhoz mennénk, utána viszont rengeteg vesződségtől megkímél, és évekre megszépít.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja