SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Hány év tanulás után lehet nekirugaszkodni középfokú nyevvizsgának?

Kedves Hajnalka!

2 év folyamatos angol tanulás után neki lehet rugaszkodni egyből a középfokú nyelvvizsgának? Vagy még tanuljam pár évet? Vagy tegyem le most az alapfokút?

Köszönettel: egy tanácstalan diáklány
Kedves Tanácstalan Diáklány!

A nyelvtanulásban nem az évek száma, hanem az elért szint számít. Van, aki 5 évig tanul egy nyelvet és mégsem tud sem írni, sem beszélni. Van, aki viszont 1,5 év intenzív nyelvtanulás után eléri a C1-es szintet.

Hogy ÖN milyen szinten van, azt különböző szintfelmérők és mintatesztek segítségével tudja lemérni (illetve a tanára is meg tudja mondani, hogy ő hogyan látja). Némethez van több online szintfelmérő is, gondolom, hogy az angol nyelvhez még több van. A TELC nyelvvizsga oldalán például biztosan talál mintatesztet.

Egyébként a mai alapfokú vizsga a régi középfoknak felel meg (B1-es szint). Szerintem érdemesebb rögtön a B2-es szintre tanulni, a különbség nem annyira nagy.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Beck Hajnalka
2009-11-26 13:00:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja