SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Könnyû és gyors nyelvtanulás

Tisztelt Hajnalka!
En Romaniabol vagyok,sajnos nem tudom a roman nyelvet,aminek nagy hatranya van.Mivel,hogy Romaniaban elek illo lenne,hogy megtanuljak romanul.Azt szeretnem,kerdezni,hogy lehet konnyen es gyorsan nyelvet tanulni?Nagy hasznat venem segitsegenek.Elore is koszonom.
gyongyi
Kedves Gyöngyi!
Ez egy nagyon jó kérdés, sokan szeretnék rá tudni a választ. Nagyon fontos a szorgalom, a kitartás és a megfelelő módszer! Módszer alatt most nem a különböző nyelviskolák vagy nyelvtanárok "egy hét alatt felsőfokon angolul - tanulás nélkül" ajánlatait értem, hanem azt, hogy az ember hogyan tanul hatékonyan. Ez mindig egyénfüggő. Tudatosan meg kell ismerni magunkat, a saját tanulási stratégiáinkat és alapelveinket. Leírom, mire gondolok pontosan: Van, aki úgy tanul, hogy leírja, amit meg kell tanulnia. Van, aki hangosan elmondja és van, akinek elég elolvasni, de közben össze-vissza színezi a lapot. Az, aki így tanul, semmire nem fog menni egy olyan nyelvtanuló módszerrel, amelyik kizárólag kommunikációra és beszédre épül - ezzel szemben a hangosan tanulónak lehet, hogy ez a módszer az igazi.
Tehát az első, hogy elgondolkodik, ÖN hogyan tanul szívesen, aztán ennek megfelelően választ módszert, tanárt vagy nyelviskolát (nem pedig aszerint, hogy ki ígér nagyobbat - kevesebb pénzért).
A következő dolog aztán a tanulás. Minden nap, folyamatosan érdemes tanulni. Az ismeretlen szavakat mindig ki kell írni, megtanulni (akkor is, ha a tanár nem mondja). Nyelvtani feladatoknál nem divatos, nem izgalmas, de igenis hasznos a nyelvtani drillek csinálgatása (egy-egy szerkezet begyakorlása egyszerű feladatokon addig, amíg az majdnem automatizálódik).
Mivel Romániában él, nem lehet különösebb probléma a nyelvet aktívan gyakorolni, szóba elegyedni anyanyelviekkel, TV-t nézni román nyelven, román nyelvű rádiót hallgatni. Ilyenkor is lehet jegyzeteket készíteni, szavakat kiírni, megtanulni. Az internet is biztosan sok hasznos anyagot kínál, ne féljen például a google-ban keresgélni nyelvtani feladatokat vagy akár magyarázatokat.
Remélem, tudtam segíteni! Jó nyelvtanulás kívánok!
Üdvözlettel:

Beck Hajnalka
2008-12-06 10:17:41
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja