SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Melyik felsõfokú nyelvvizsgát válasszam angol nyelvbõl?

Kedves Hajnalka! Angol nyelvből szeretnék felsőfokú nyelvvizsgát letenni a közeljövőben. Tanácstalan vagyok, melyik vizsgát válasszam. Van valami olyan hely, ahol összehasonlítják a különböző akkreditált nyelvvizsga-centrumokat (EURO ECL TELC). És mi a személyes véleménye?
Válaszát köszönöm: Kriszti

Kedves Kriszti!
Mivel német szakos vagyok, így angolból nem ismerem ki olyan jól magam a nyelvvizsgarendszerek között, ezért sajnos konkrét személyes véleményt sem tudok írni. Mindenesetre úgy gondolom, hogy sokat segít a választásban, ha megnéz és kitölt egy-egy mintatesztet. Az alapján már el tudja dönteni, melyik vizsga "fekszik" Önnek és melyik nem. Döntését beszélje meg mindenképpen a tanárával.
A www.nyak.hu oldalon pontos leírást olvashat a különböző vizsgákról, internetes fórumokon pedig vizsgáztató nyelvtanárokkal és korábbi vizsgázókkal is beszélgethet. (Pl.: Index fórum, azon belül Nyelvtudor, ott pedig már megtalálja a megfelelő témákat.)
Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:



Beck Hajnalka
2008-12-06 10:28:47
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja