SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Beck Hajnalka


Beck Hajnalka
Nyelvtanár, online tutor

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.lingvico.hu/hajninyelviskolaja
http://nemetmunka.lap.hu/bemutatkozas/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Svájci német nyelv megértése

Kedves Hajnalka! 47 éves vagyok 2 éve élek Svájcban,de a német nyelvvel nem boldogulok.Tisztában vagyok azzal,hogy ebben a korban jóval nehezebb elsajátítani egy idegen nyelvet.Nem maradnak meg bennem a tanultak,és nem értem az itteni"swiccerdücche"nyelvet !Egész egyszerűen nem tudom mit nem csinálok jól,miért ekkora kudarc a vége? Milyen könyvet vegyek,milyen módszert próbáljak ki? Esetleg írjak e-mail címet?Bármilyen tanácsot segítséget köszönettel fogadok.
További szép napot Éva
Kedves Éva!

Nem írta, hogy egyedül vagy segítséggel próbál-e tanulni! Egyedül elég nehéz németet tanulni, mert a logikai szabályok, amelyekre a nyelv épül, nem magától értetődőek. Érdemes lenne magyar anyanyelvű tanárral tanulni, szerintem sokat segítene. Magyar anyanyelvű tanárral a legegyszerűbb az interneten keresztül, live-online tanulni. A www.lingvico.hu oldalon számos magántanárt talál, akik ilyen módon dolgoznak.

A svájci németet nem csak Ön nem érti, hanem gyakran a németek sem.... :) Életem nagy élménye volt, amikor egy svájci (német!!) riportalany szövegét alámondással szinkronizálták! Segíthet, ha megkéri a beszélgetőpartnerét, hogy beszéljen irodalmi németet. ("Sprechen Sie bitte Hochdeutsch, ich bin Ausländer.) A legtöbben tudnak váltani, ha nem is mindenki. Szóval nem szabad elcsüggedni, két év még nem olyan nagy idő!

Üdvözlettel:

Beck Hajnalka
2010-08-01 09:37:11
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja