SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

A bach virágterápia felerõsítheti a tüneteket?

Tisztelt Hölgyem!
Korábban kérdeztem, hogy a bach virágterápia felerősítheti a tüneteket?
Kérésére szeretném bővebben kifejteni a kérdésem.
Gyerekkorom óta az irracionális félelmeim, pánik és szorongás korlátozza az életemet.
16 éves koromban mentem el előszőr pszichiáterhez, aki pánikbetegséget állapított meg és felírt kettő gyógyszert, amit azóta is szedek.
Ezekkel a gyógyszerekkel jobb, de nem az igazi, ezért sok mindent kipróbáltam.
Az elmúlt 3 évben azt érzem, hogy szinte teljesen jól vagyok, 2022-ban kész lettem volna a gyerekvállalásra, de pár hónapja ezzel kapcsolatban is teljesen megbénít a félelem.
2023 nyarán felkerestem egy kineziológust, akihez havonta járok és a különböző oldások mellett bach virágesszenciát is ad, csak nem cseppekben, hanem kis golyókban.
Az első bevétel után a következő naptól sokkal jobban lettem.
A második alkalommal másik összeállítást adott, amitől szintén egy nap csúszással megint még jobban lettem.
A harmadik után éreztem minimális visszaesést, de még mindig összességében jól voltam.
A negyedik összeállítás után egy héttel éjszaka lett egy pánikrohamom, majd pár nappal később hirtelen sokkal rosszabb állapotba kerültem.
Rosszabbul voltam, mint 16 éves koromban és rosszabbul mint valaha.
Olyan érzésem volt, mintha az összes jövőbeli félelmem és a az összes múltbéli rossz esemény mind egyszerre nyomná a lelkemet és sokkal erősebben mint bármikor.
Az első két hétben felváltva pánikoltam vagy éppen sírtam és csak napi 2-3 órát sikerült aludnom. Enni sem tudtam. Semmire sem tudtam koncentrálni. Úgy érztem, hogy nem vagyok normális. Ahogy például az alkohol hatására sok embernek ideiglenesen megváltozik a szemléletmódja, más tudatállapot alakul ki úgy az én pánikos és a nem pánikos látásmódom olyan, mintha két külön tudatállapot lenne.
2 hét után ez enyhült
A mindennapos szorongás és sírás most is megvan, de már élhető az életem, csak nem tudom meglépni a gyerekvállalást, mert ha rágondolok, akkor elönt a félelem.
A kineziológus szerint nem okozhatja ezt a virágesszencia, de ha egy hétig nem szedem, akkor kezdek jobban lenni.
Most kihagytam két hetet és egész jól voltam, azután bevettem egyszer és megint rosszabb lett.
Olvastam, hogy az gyógyulási krízis és hogy csökkenteni kell a bevétel gyakoriságát de a kineziológus szerint ennyire nem kellene rossznak lennie.
A tünetek inkább mentálisak, de kicsit fizikaiak is.

Köszönettel, Proksa Viktor
Kedves Viktor!
Kedves Viktor!

Osztom a kineziológusa véleményét, ha egy héttel a szer bevétele után történik valami váratlan, de addig minden rendben volt, akkor ott nem a Bach eszencia a ludas. Az új keverék kipróbálása után egy, de legfeljebb két nappal jelentkezhetnek rosszabbodási tünetek. De ha egy hétig minden rendben van, és csak utána történik rosszabbodás, akkor ott máshol keresendők ennek okai. A bevétel gyakoriságát ettől függetlenül lehet csökkenteni, de én mindenképpen konzultálnék előtte a kineziológussal. Sok erőt és gyógyulást kívánok:


Berényi Mariann
2024-03-08 18:51:16
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja