SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Bach virágterápia ellenére visszatérõ tünetek

Kedves Mariann!
73 éves özvegyasszony vagyok.Több éves lelki trauma (az Alzheimer kórós férjemet több évig egyedül ápoltam, - elvesztettem, méltatlan bírósági procedúrán mentem keresztül) megszünése után erős szorongással és félelemmel járó pánikbetegség (nagyon erős szívdobogás, szinte az egész testem remegésével járó feszültség) jelentkezett nálam depressziós tünetekkel és egy idegi eredetű gyomorhuruttal.
A múlt hét péntekén felkerestem egy akupresszúrával foglalkozó szakembert, aki a talpmasszázs mellett a Bach virágterápiát is javasolta számomra. Mindkettőt örömmel fogadtam.
A virágterápiánál a kártyákból 4 db szimpatikus és 1 db nem szimpatikus kártyát választatott velem. Szimpatikus kártyaként az erdei fenyőt (24), az erdős madártejet(29), a tárnicsot(12), a rezgőnyarat (2) nem szimpatikusként a forrásvíz(27) kártyát választottam. Az összeállított keverékből naponta 4x4 cseppet kellett bevennem.
A gondom az, hogy a tüneteim nem hogy stagnáltak, vagy csökkentek volna, hanem sokkal hevesebbek lettek. Sokkal feszültebb lettem, a szívdobogásom is erősödött.
Abban kérem a tanácsát és a segítségét, hogy ez egy természetes "reakció", a lelki sebek gyógyulásával együtt járó folyamat? Ha igen, akkor ezt körülbelül meddig tart? (meddig kell kibírnom?) Mikor várható egy elfogadhatóbb állapot? Mikor várható a tünetek csökkenése és egy állapotjavulás, gyógyulás? Mélyen hiszek a cseppek erejében, de már nagyon fáradt vagyok. Ez a feszített idegállapot kb 2 hónapja tart.
Mit tegyek?!
A háziorvosom napi 3x 0,25mg-os Frontin írt fel. Ezt a mennyiséget soha nem szedtem be, maximum 2db-ot, december 30-óta 3 nap kihagyással csak napi fél szemet. Sajnos ma már megint be kellett vennem 1/2 szemet. Nagyon szeretnék erről teljesen leállni és csak a Bach cseppekre, a talpmasszázsra és elsőként a Teremtő segítségére támaszkodni.
Minden jót kívánva nagyon várom a válaszát és előre is köszönöm a segítségét.
Kedves Özvegyasszony!

Előre szólok, hogy nem szeretek más terapeuta terápiájába beleszólni, nem is szabad megtennem. Igazság szerint most azt kellene válaszolnom, hogy forduljon a Bach virágterápiás szakemberhez, aki (ha ezt eddig nem tette meg), készséggel elmagyarázza majd az elsődleges rosszabbodás fogalmát. Az, hogy ez meddig tart, meddig kell kibírnia, teljesen egyénfüggő.
Amikor hozzám jönnek páciensek, mindig elmagyarázom, hogy az arra érzékenyeknél lehetnek ilyen kezdetleges reakciók, és PONT EZÉRT kérem mindig, hogy egy héttel a konzultáció után hívjanak, hogy minden rendben van-e. Azt is jelzem, hogy a hatását úgy lehet csökkenteni, ha KEVESEBBSZER veszi be az előírt adagot. Hogy mennyivel, azt egyéni elbírálás alapján döntöm el.
Ezért azt kérném, hogy hívja fel újra azt, aki a Bach cseppeket adta Önnek, és ő majd eldönti, hogy hogyan kell folytatni a terápiát.
Mihamarabbi gyógyulást kívánok:


Berényi Mariann
2020-01-09 16:14:00
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja