SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

szelektív mutizmus

Kedves Mariann!
Gyermekem szelektív mutista, az iskolában senkivel nem beszél. Ajánlja-e neki valamelyik Bach cseppet? Ha igen, melyiket? Mennyi idő múlva hozhat változást?
Válaszát előre is köszönöm!
Ditta

Kedves Ditta!

Bevallom, utána kellett olvasnom egy kicsit, hogy segíteni tudjak. Az első és legfontosabb a szakember segítsége, de gondolom, ezen már rég túl vannak.
Amennyit leszűrtem, az az, hogy az ilyen ember nagyfokú szorongást, félelmet, és/vagy depressziót élhet át. Mivel nem ismerem az előzményeket, ezért a fenti információkból indulok ki.

- A szorongást nagyszerűen oldja a rezgőnyár,
- a félelmet pedig a bohócvirág.
- Depresszióra több szer is létezik. Ha inkább múló csüggedés a gond, a tárnicsot ajánlom, ha ennél mélyebb a reménytelenség, arra a sülzanót a megoldás, ha viszont már-már elviselhetetlen a kétségbeesés, nem látjuk a fényt az alagút végén, akkor a szelídgesztenyét javaslom. Az is lehet, hogy mindhárom szert egyszerre tesszük a keverékbe. Végül pedig
- az ernyős madártejet is beválasztanám, az átélt test-lelki traumák miatt.

Azt, hogy mennyi idő alatt hoz javulást, sajnos nem tudom megmondani, mert ez mindig egyénfüggő. Még egy dolog. Tapasztalataim szerint sokszor előmozdítja a javulást a gyerekeknél, ha nem csak ők szedik az eszenciákat, hanem a családtagok is, vagy legalább az, aki legközelebb áll hozzájuk.
Remélem, tudtam segíteni, bátran írjon, ha még van kérdése!



Berényi Mariann
2021-04-25 15:10:05
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja