SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Berényi Mariann


Berényi Mariann
Bach virágterápia tanácsadó, parapszichológus

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Virágcsepp keverék önbizalomhiányra

Kedves Mariann!
Köszönöm,sokat segített a válasszal!Elkezdtem nemrégen egyébként pszichológushoz járni emiatt.(kineziolushoz 1,5 éve járok)Sokat gondolkoztam most már válasza alapján célirányosabban mi van nálam a dolgok mélyén az alvásgondokkal kapcsolatban.A fő gondom az önbizalomhiány,szeretnék tökéletes anya lenni(ami tudom lehetetlen:)aztán ha hibázok,bűntudatom van,illetve ahelyett hogy magamban bíznék könyvekből próbáltam gyereket nevelni,szintén hatalmas elvárásokat támasztva magammal szemben,ahelyett hogy saját anyai ösztönömre hallgattam volna.Nagyon magasak az elvárásaim magammal szemben.És megfelelési kényszerem is van,szeretnék mindenkinek megfelelni.A ?kötődő nevelés?jegyében amit én tévesen értelmeztem,minden pillanatban készenlétben állok/álltam hogy mindig kedves legyek(ezzel a türelmetlenségem
elnyomva,nagy belső feszültséget okozva)mindig ahogy igényli ott teremjek stb..ezekre választottam szereket amiket korábban leírtam,de most ahogy a válaszával segített ezeket gondolom a mélyebb okoknak.
Illetve esetleg a külön szobába költözés óta az elengedés lehet a gond még.Ezek alapján tud nekem segíteni egy következő keverékben?Nagyon köszönöm az eddigi válaszát is:)!
üdvözlettel,Orsi
Kedves Orsi!

Nagyon örülök, hogy segíthettem a gondolatait rendezni, és hogy elég mélyre le tudott ásni önmagában, mert így a következő körben már a mélyebb problémákat is ki lehet bogozni. Mielőtt nekiállnék szereket javasolni, azt kérném, hogy ha elfogy a mostani keverék, ne ugorjon rögtön bele az újabba, amit javasolok, hanem azt gondolja végig, hogy elég időt adott-e önmagának a változásra, nincs-e szüksége esetleg még egyszer ugyanerre a keverékre. Ugyanis sokszor előfordul a praxisomban, hogy annyira jól haladnak a változások, hogy akár másodjára, sőt harmadjára is ugyanazt a keveréket írom fel, mert felesleges változtatni.
És akkor az eszenciák:
- Az önbizalomhiánynak a vörösfenyő a szere, azt hiszem erről nem is érdemes többet írnom.
- A bűntudat, önmarcangolás eszenciája a másik fenyő: az erdeifenyőé.
- Illetve az önmagunkkal szemben támasztott szinte lehetetlen elvárásokat a forrásvíz fogja oldani, megtanítja a lelket, hogy a kemény önkritika helyett hogyan fogadjuk el önmagunkat a hibáinkkal együtt.

Én nem is raknék most több szert a keverékbe, mert nagyon ügyesen felismerte a főbb problémákat, és így ezekre lehet majd koncentrálni. Még egy dolog, hogy ennek a keveréknek a szedését is meg lehet majd ismételni, akár kétszer- háromszor is. Drukkolok!


Berényi Mariann
2021-02-26 15:31:12
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja