SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Bojti Andrea - szabadságon


Bojti Andrea - szabadságon
Klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus

Elérhetőségeim:
Személyre szabott segítség az alábbi oldalon kérhető: Magabiztos Szülők Klubja
E-mail: info@bojtiandrea.hu
Honlap: https://bojtiandrea.hu
Instagram: Bojti Andrea (@gyermekpszichologusblog)
Facebook:
Gyermekpszichológus blog

A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Dackorszak jellemzõ viselkedés

Tisztelt Doktornő!
Kétségbe vagyok esve!Adott egy 2,5 éves fiam.Időben,nagy súllyal(4180g)született.Szülés közbeni fertőzést kapott,erre ugye antibiotikum.Sokat sírt,állandóan nyugtalan volt,pocakfájás,stb.Elég hamar elkezdett mindent,2,5 fordult,10 hónaposan járt,1,5 évesen beszélt,22 hónapos kora óta nappali szobatiszta,viszont a viselkedése aggaszt!
Mindent anya csinálhat,etetés,inni adás,pisilés,öltözés,szó szerint mindent!!Ha nem az van,amit Ő akar,kiborul akár apróságokon is!(pl:zsebkendőt kér és széthajtom)
Torka szakadtából üvölt,nekünk jön,dabál mindent,folyamatosan ugyanazt hajtja,harapja magát,ha meg akarom törölni az orrát,kitépi a zsebkendőt és a szájába tömi!Képes fél vagy akár 1 órán keresztül tombolni!Semmivel nem tudom megnyugtatni!Sem szép szó,sem erőteljesebb,sem lepancsolás,ha megfogom a ezét,hogy ne tegyen kárt,még rosszabb!Szinte mindent kipróbáltam hatástalanul!Ráhagytam,nem figyeltem rá,jött utánam és fújta tovább a magáét!
Mostanában olyanokat is elkezdett,hogy nem tud enni,mert nincs foga,nem tud összepakolni,mert nincs keze,szóval egyre érthetetlenebb!
Talán fontos lehet,olyan 1,5 éves kora körül,mindig azzal jött,hogy egy bácsi van a függönyön!Mára ugyan elfelejtette,de már nem tudom minek mihez van köze!
Sajnos odáig jutottam,hogy nekem is orvosi segítségre lett szükségem,mert ezt a viselkedését nem tudom feldolgozni!
Mi lehet vajon a probléma?Vagy Tőlem veszi át?Érzi hogy nyugtalan vagyok?
Kérem adjon tanácsot,mit csináljak vagy merre induljak??
Köszönöm válaszát!
Kedves Anyuka!

Kisfia viselkedésének egy része egészen biztosan összefüggésben lehet az ebben az életkorban jellemző dackorszakkal.
Ugyanakkor ha ennek kezelése önnek is nagy nehézséget okoz, akkor érdemes lenne gyerekpszichológussal átbeszélni az estet, aki szükség esetén a gyermeket is meg tudja vizsgálni.

Bojti Andrea - szabadságon
2018-01-14 19:13:20
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja