SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Csizi András


Csizi András
Mentálhigiénés szakember, képzésben lévő család- és párterapeuta

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/37-55-208
E-mail: acsizi@csiziandras.hu
Honlap: https://www.csiziandras.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/csiziandras/
https://www.facebook.com/apaknak/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

válás után

Kedves András
2 éve elváltunk
Van eseély még ilyemkor megmenteni ehgy házasságot, amiben gyerek is van
vannak még érzelmek, de több a meg nem értet dolog és vita
Tisztelt Érdeklődő,
Ahogy írta: 2 éve elváltak, így a házasság már véget ért. Nem tudom, csak feltételezem, hogy -éppen azért, mert gyerek is van- 2 éve megfontolt döntést hoztak, ezrért váltak el. Ezt erősíti az is, hogy azt írja: "több a meg nem értett dolog és a vita" most is.
Hogy vannak még érzelmek, természetes dolog, a kapcsolat "elgyászolása" akár 1 évig is tartó folyamat lehet.
Hogyha 2 év után is felmerül Önben a kérdés, hogy meg lehet-e menteni a kapcsolatot, akkor én inkább arra gyanakszom, hogy ez a gyászfolyamat akadt el Önben, vagyis a válás "papíron" megtörtént, de lélekben nem.
Ebben lenne érdemes segítséget kérnie -akár szakértőtől, személyesen- főleg azért, mert a gyereknek sem jó egy lelkileg le nem zárt kapcsolatban, mert így folyamatosan reménykedik abban, hogy újra együtt lesznek, ő sem tud túllenni a váláson, benne is elakad a folyamat. Emellett nagyon megterhelő neki az állandó feszültség, pedig neki elsősorban gyereknek kellene lennie, nem pedig a szülei kapcsolatával foglalkoznia. Ha ez így marad, komoly lelki problémákat okoz neki is, mert a "kimaradt gyerekkor" nagy hiányként egész életében elkíséri, és akkor próbálja pótolni, amikor már más lenne a feladata -lásd: számítógépes játékokat játszó felnőttek/apák esete- így nem tud valóban felnőtt lenni.
Rövid írása alapján ennyit tudtam Önnek segíteni.

Csizi András
2021-06-04 05:09:13
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja