SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Tidrenczel Zsolt


Dr. Tidrenczel Zsolt
Főorvos, szülész- nőgyógyász és klinikai genetikus szakorvos

Elérhetőségeim:
E-mail: info@drtidrenczelzsolt.hu
Honlap: http://www.drtidrenczelzsolt.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Cikluszavar

Tisztelt Doktorúr!
A ciklusaim átlagosan 25 naposak, de nem rendszeresek, 2-3 nap eltérés minden hónapban jelentkezik. 30 éves vagyok és egy éve próbálkozunk gyermekáldással, eddig sikertelenül. A menstruációm előtt már egy héttel alvadékos, barnás folyás, pecsételő vérzés jelentkezik minden ciklusban. Voltam hormonvizsgálaton, rákszűrésen, clamydia szűrésen, régebben ultrahangon is és az endokrinológus mindent rendben talált, azt leszámítva, hogy méhszájsebem van. Mi okozhatja ezt a vérzészavart? Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Asszonyom

A 25 nap körüli ciklusok önmagában lehetnek teljesen élettaniak, normálisak, mely hátterében semmilyen kóros állapot nem áll.
A panaszai (barnás pecsételés a ciklus végén) pontos okát nehéz meghatározni, de érdemes lenne a peteérést, az ovulációt és az ezt kísérő hormonváltozásokat vizsgálni. Az ilyen panaszokat legtöbbször vagy az ovuláció zavarai vagy a normál ovulációt követően a sárgatest hormon termelés zavarai okozzák.



Dr. Tidrenczel Zsolt
2022-06-13 14:29:14
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja