SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Tidrenczel Zsolt


Dr. Tidrenczel Zsolt
Főorvos, szülész- nőgyógyász és klinikai genetikus szakorvos

Elérhetőségeim:
E-mail: info@drtidrenczelzsolt.hu
Honlap: http://www.drtidrenczelzsolt.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

FSH-receptor polimorfizmus eredmény

Tisztelt Doktor Úr!

Két spontán teherbeesésem missed ab vetéléssel végződött, ezért alapos kivizsgálást követően a PGT-A lehetősége miatt külföldi lombikprogram mellett döntöttünk. Az AMH értéke a stimuláció idején alacsony volt, ezért az orvos nagy hormondózisú protokollt (150 Meriofert, 150 Bemfola) írt elő. Erre a szervezetem úgy reagált, hogy csak két petesejtet sikerült kinyerni, amiből egy termékenyült meg, el is jutott az 5. napig, de nem ment át a PGT-A teszten. A rossz petefészekreakció miatt elvégeztettem egy (Asn680Ser) FSH-receptor polimorfizmus vizsgálatot, aminek az eredménye A/A (Asn/Asn) lett. A lelet nem volt informatív, és nem tudom értelmezni, hogy ez mit jelent. Ez rendben van? Vagy eltérő a normál eredményhez képest? Mi lehet a célravezető dózis vagy szer az eredmény alapján egy újabb stimulációnál?
Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Asszonyom

Az FSH polimorphizmus vizsgálat kedvező eredményt adott, az a génvariáns a terhesség, illetve a meddőségi kezelés szempontjából jó variáció.
Megjegyzem, hogy a genetikai teszt kapcsán történő pontos genetikai tanácsadás az elvégző laboratórium feladata és kötelezettsége, a törvény szerint a tesztet követő genetikai tanácsadás a vizsgálat alapvető része.
A további pontos stimulációt érdemes megbeszélni a kezelést végző meddőségi szakemberrel.

Dr. Tidrenczel Zsolt
2023-12-09 17:25:22
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja