SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Tidrenczel Zsolt


Dr. Tidrenczel Zsolt
Főorvos, szülész- nőgyógyász és klinikai genetikus szakorvos

Elérhetőségeim:
E-mail: info@drtidrenczelzsolt.hu
Honlap: http://www.drtidrenczelzsolt.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

hüvelygyulladás

Tisztelt Főorvos Úr!
Antibiotikumos kezelés után 1.5 hónappal égő hüvelyérzés alakult ki. Elmentem a nőgyógyászhoz lobos hüvely, ennyit mondott, Beliema effect plusz javasolt. A kúra végén még mindig fennállt az égő érzés, visszamentem, annyit mondott, hogy a gyulladás csökkent, legyek türelmes, Lactinelle hüvelykapszulát javasolt ovestin kenőccsel felváltva. Citológiám jó, folyásom nincs. Lassan véget ér a kezelésem, de még mindig van égő érzés, bár valamivel jobb, már le tudok hajolni, de az ülés még mindig fájdalmas. A kúra befejeztével kell-e még használnom valamit, vagy esetleg magától el fog múlni ez az égő hüvelyérzés? 62 éves vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!
Antibiotikus kezelést követően gyakran alakul ki hüvelygyulladás, mely oka legtöbbször a hüvelygomba, Candida vagy esetleg a meggyengült Lactobacillus flóra miatti egyéb baktériumok elszaporodása.
A kezelés általában rövid idő alatt, 1-2 héten belül hatékony, ezt követően hüvelyi probiotikus kezelés Lactobacillus készítménnyel jótékony hatású. Ha a tünetek nem múltak el, érdemes hüvelykenet vagy hüvelytenyésztés vizsgálatot kérni és célzottan kezelni az eredmény függvényében.

Dr. Tidrenczel Zsolt
2022-07-11 22:08:28
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja