SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Tidrenczel Zsolt


Dr. Tidrenczel Zsolt
Főorvos, szülész- nőgyógyász és klinikai genetikus szakorvos

Elérhetőségeim:
E-mail: info@drtidrenczelzsolt.hu
Honlap: http://www.drtidrenczelzsolt.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Mioma és meddõség

Tisztelt Doktorúr!
32 éves vagyok, párommal 2 éve peóbálkozunk gyermekáldással. Spermavizsgálat, hormonpanel, rákszűrés, ultrahang, peteérés... Minden nagyszerű. Átjárhatósági (hycosy) vizsgálat során az orvos submucosus miomara gyanakszik, mert nem telítődött fel teljesen a méhem. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető a mioma megléte anélkül hogy ultrahangon látszana? Köztes vérzéssel küzdök évek óta, amire senki nem talál magyarázatot. Ezt is okozhatja a mioma a "meddőség" mellett? Válaszát köszönöm!
Kedves Asszonyom

A kisebb méretű submucosus myoma göbök felismerése nem feltétlenül könnyű. Ebben sokat segít az olyan kiterjesztett nőgyógyászati vizsgálat, mint a 3 dimenziós hüvelyi ultrahangvizsgálat és a feltöltéses vizsgálat (virtuális hysteroscopia), mely megfelelő szakember kezében lehetőséget biztosít a felismerésre. Bizonyos Intézetekben (pl. Czeizel Intézet) elérhetőek ezek a vizsgálatok.

Dr. Tidrenczel Zsolt
2024-04-21 18:19:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja