SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Zöldi Tamás


Dr. Zöldi Tamás
Kisállatgyógyász szakállatorvos

Elérhetőségeim:
Rendelő: Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia
E-mail: info@szentbernat.hu
Honlap: http://www.szentbernat.hu

Témakörök

összes téma      cica     ivartalanítás     kandúr     védõoltás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

felszívódó varrat cicánál, elzsírosodás

Kedves Doktor Úr!

Lány cicámat tegnap volt a 3. hete, hogy ivartalanítattuk. Sajnos ki kellett venni a méhét. A műtétet végző orvos azt mondtad, hogy felszívódó varratokat használt, ezért, ha nincs semmi gond a cicával, nem kell visszavinni. Teljesen jól van már, viszont a hasánál még vannak varratok. Van olyan, ami már elengedett, de áll kifelé, és van kettő olyan is még, amin látszik, hogy benne van a seb mindkét oldalán, és elég masszívnak tűnik. Ez még most 3 héttel a műtét után normális? Meddig várjak még vele, vagy vigyem vissza az orvoshoz?
Amikor elhozták a cicát (nem én vittem el műtétre), azt mondta a doktor úr, hogy zsíros a macska. Mi a legdrágább macskakonzerveket vesszük neki, és kinti/benti cica. Mit adjunk neki enni, hogy ne zsírosodjon még jobban el?

Válaszát előre köszönöm!

Üdvözlettel:
Léna
Kedves Léna!
Ha zavarják a cicát ( vagy Önt) a felszívódó varratok, 3 héttel a műtét után ugyanúgy el lehet távolítani őket, mint a nem felszívódóakat és nem lesz semmi gond.

A túlsúly népbetegség -sajnos az állatok között is. Etesse jó minőségű, de csökkentett mennyiségű táplálékkel kedvencét. A macskakonzervekkel az a gond, hogy nem kell rágni őket, lepedék, majd hamarosan fogkő alakul ki a fogak felszínén. Adjon a cicának olyan táplálékot is, amit rágnia kell. ( Pl. száraztáp, csirkenyak).

Üdv:

Dr. Zöldi Tamás
2017-05-21 09:44:59
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja