SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Zöldi Tamás


Dr. Zöldi Tamás
Kisállatgyógyász szakállatorvos

Elérhetőségeim:
Rendelő: Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia
E-mail: info@szentbernat.hu
Honlap: http://www.szentbernat.hu

Témakörök

összes téma      cica     ivartalanítás     kandúr     védõoltás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

macska bõrbetegség ?

Tisztelt Doktor Úr !

6 éves ivartalanított kandúr cicám van. Január elején vettem észre hogy nagyon vakarja a füle tövét + a füle alatt véresre kivakarta a nyakát ahol a bundája is kikopott. Az állatorvosunk fülatkára gyanakodott, ezért kapott Nex Gard Combo spot one-t és Orilan fülcseppet. A füle rendbe jött ugyan, de pár hét alatt a seb a nyakán duplájára nőtt (fotó csatolva). Ismét állatorvos, az újabb diagnózis talán ételallergia ….. Prednisolon tablettát kapott (2 naponta 1 szem), valamint Neogranormon kenőccsel kenjem a nyakát. Kb. 3 hete kizárólag sensitive illetve hypoallergén tápot eszik. Mindezek ellenére semmi javulás, sőt még talán rosszabb lett. Tegnap ismét állatorvoshoz vittük, az állatorvosunk tanácstalan !!! Mivel a nyakán van a „seb” a gallér sem jöhet szóba hogy ne nyalja, ne vakarja ! A Neogranormon kenőcsöt próbálom minél jobban belemasszírozni a bőrébe hogy hasson, mert amint elengedem az ölemből rögtön elkezdi lenyalni. Időközönként ezt a szőr nélküli területet véresre ki is vakarja. Remélem Doktor úr tud hasznos tanáccsal szolgálni. Köszönöm szépen előre is !
Üdvözlettel: Deákné Judit
Kedves Judit! A hallójáratok állapotát mindenképpen ellenőrizni kellene otoszkópos/kamerás vizsgálattal.
A Neogranormont váltsa le gyorsan felszívódó, folyékony készítményíre pl. Alphaderm oldat. A cica kizárólagosan egyfajta hipoallergén tápot kapjon!
A bőrtünet minden bizonnyal allergiás eredetű, ebben az esetben meg lehetne próbálni korszerű, szteroidmentes készítmények használatát. Állatorvosuk fog tudni segíteni ebben.
Sikertelenség esetén szóba kerülhet az érintett bőrterület szövettani vizsgálata is.

Dr. Zöldi Tamás
2024-02-28 09:14:52
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja