SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Zöldi Tamás


Dr. Zöldi Tamás
Kisállatgyógyász szakállatorvos

Elérhetőségeim:
Rendelő: Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia
E-mail: info@szentbernat.hu
Honlap: http://www.szentbernat.hu

Témakörök

összes téma      cica     ivartalanítás     kandúr     védõoltás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

MACSKA IVARTALANITÁS UTÁNI CSAVARGÁSA

ÜDVÖZLÖM.SIKERÜLT RÉVBE JUTNI,TEGNAP ESTE ÖTKOR KIHERÉLTÉK A MACSEKOT,MEG BE ADTAK NEKI MINDEN OLTÁST...LELKILEG KIKÉSZÜLTEM,MONDANOM SEM KELL,MÍG VÉGIG NÉZTEM,HOGY JOBBAN LESZ,DE HÁLA,MÁR ESZIK,STB..CSAK SZERETNÉM KÉRDEZNI KEDVES DOKTOR ÚR,HOGY MIKOR ENGEDHETEM KI A KERTBE,MERT NAGYON MEHETNÉKJE VAN,HISZ HÓNAPOK ÓTA BE VAN ZÁRVA....ÉS,HOGY MOST MÁR,MIRE SZÁMÍTHATOK,HOGY NEM CSAVAROG,NEM-E LESZ BÁRMI BAJA IS...ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT..SZÉP NAPOT..ÜDV.DÁVID TÍMEA..
Kedves Tímea!

Módfelett csodálkoznék, ha a kolléga a műtéttel egy időben oltást adott volna a cicának.Nem célszerű egyszerre ennyi mindennel terhelni az immunrendszert. Az ivartalanítás után egy-két nappal kiengedheti a cicát a szabadba. A csavargási ösztön megszűnése a műtét után kb. 2 hónappal múlik el. A védőoltások hatásának kialakulása kb egy hét, bár kétlem, hogy a műtéttel egy időben oltást kapott volna. Egy alapoltás amúgy nem biztosít teljes immunitást, szükség van ismétlő oltásra is az elsőt követő 2-3 hét múlva. A cica csak ezután tekinthető védettnek a fertőző betegségekkel szemben.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás
2017-04-14 10:23:36
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja