SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Dr. Zöldi Tamás


Dr. Zöldi Tamás
Kisállatgyógyász szakállatorvos

Elérhetőségeim:
Rendelő: Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia
E-mail: info@szentbernat.hu
Honlap: http://www.szentbernat.hu

Témakörök

összes téma      cica     ivartalanítás     kandúr     védõoltás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

MACSKA OLTÁSA ÉS FÉREGTELENÍTÉSE

TISZTELT DOKTOR ÚR.2 ÉVES MACSKÁMAT TAVALY HERÉLTETTÜK,KOMBINÁLT OLTÁSSAL EGYÜTT..FÉREGTELENÍTŐT KAPTT,DE A TABLETTÁT KIKÖPTE.VETTÜNK NEKI A NYAKÁRA FOLYÉKONYAT,JÓ BORSOS ÁRON,DE A FELE MELLÉ FOLYT NEKI..KÉRDÉSEM LENNE,KOMBNÁLT OLTÁST MIKOR ADASSUNK NEKI LEGKÖZELEBB,NEM BAJ-E,HOGY IDÁIG CSAK EGYET KAPOTT.ÉS A FÉREGTELENÍTŐ MENNYIRE FONTOS,RECEPTRE OLCSÓBB-E,MIT AJÁNLANA.BENTI CICA.ÉS MÉG EGY KÉRDÉS,AZAZ KETTŐ..NAGYON VAKARÓZIK MOSTANÁBAN,GYANÍTOM FÜLATKÁJA VAN.MIT TEGYEK.OLCSÓBBAN KAPOK-E RÁ V.MIT,VAGY IRASSAK.TABLETTÁT NEM TUDOM BEADNI NEKI.KICSI KORÁTÓL KEZDVE KIZÁRÓLAG A FŐTT SERTÉS MÁJAT,ÉS A SZÁRAZ TÁPOT ESZI..NEM GOND EZ ESETLEG..KÖSZÖNÖM ELŐRE IS VÁLASZÁT,ELNÉZÉST HOSSZÚ LEVELEMÉRT..SZÉP NAPOT..ÜDVÖZLETTEL.DÁVID TÍMEA..
Kedves Tímea!

1. Az állatok után nem tetszenek TB-t fizetni, tehát minden gyógyszer teljes áron fizetendő, receptre sincs rá támogatás.
2. Lakásban tartott cicák is elkaphatnak fertőzéseket pl. a gazdi cipője által behurcolva, tehát indokolt az oltásuk- ezt évente kell megismételni.
3. A féregtelenítő is ugyanilyen fontos- a férgek egy része az ember egészségét is veszélyezteti. Létezik olyan féreghajtó, amelyet nyak bőrére kell csöppenteni és onnan szívódik föl. Ez akkor ajánlott, ha a cica nem hajlandó bevenni a tablettát.
4. A fülrühösség megállapításához állatorvosra lesz szüksége, aki műszerrel megvizsgálja a cica fülét és amennyiben ez a probléma, hatékony készítményt fog ajánlani, ami megszünteti a problémát. A vakarózásnak egyébként számtalan más oka is lehet ( bolhásság, allergia, cheiletiella ). A viszketegség okának megállapítása sokszor nem is egyszerű, mindenképpen állatorvosra tartozó feladat.
5. Májetetés hosszú távon súlyos anyagcsere problémákat okozhat ( a tartósan és nagy mennyiségben bevitt zsírban oldódó vitaminok okán pl. májelfajulást) , ezért a tartós és rendszeres májetetés kerülendő. Jó minőségű száraztápok etetése elfogadható- hosszú távon is.

Üdvözlettel:

Dr. Zöldi Tamás
2018-10-13 07:16:51
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja