SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Fehér Beáta


Fehér Beáta
Szenvedélybeteg tanácsadás

- tanácsadás szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak
- drog, alkohol, játékszenvedély, társfüggőség, evészavarok

Elérhetőségeim:
E-mail: beata.feher28@gmail.com
Honlap: http://www.szenvedelypont.hupont.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Alkoholista édesapa

Kedves Beáta!
Egy barátnőm családi problémáin szeretnék segíteni, de fogalmam sincs kihez, hova forduljak. A lány se tudja, ő egyébként 24 éves. Van egy bátyja is, aki pár évvel idősebb. Édesanyjuk meghalt kb 10 éve. Édesapjuk pedig iszik. Ha józan akkor tök jófej, de ha részeg... bántalmazza őket, legtöbbször csak szóban, üvöltve, de olykor olykor ha el mert jönni velünk a barátnőm bulizni, bejött utána az apja és az utcán a hajánál fogva rángatta haza. Persze részeg volt. A testvérével hasonló a helyzet, párkapcsolatot egyikőjüknek sem enged, barátokat elmar mellőlük... Befogja őket dolgozni otthon, de pénzt érte már nem ad. A barátnőm dolgozott külföldön, elsőnek több hónapot egyhuzamban, abból tudott venni egy autót, most már 2 hetet kint 2 hetet itthon. Pénzét elveszi az apja, a kocsiját ami a munkaeszköze pedig elviszi, tönkreteszi (kitépi a kéziféket a helyéről...). Aztán egyik dolgos hét alkalmával itthon az apja infarktust kapott. Bekerült kórházba. Annyira megijedt hogy abbahagyta az ivást, cigizést jó időre, de max 3 hónap után megint elkezdett inni. Először módjával, de már megint egyre durvább. Természetesen otthagyni ez miatt nem merik, és nem is tudják mi lenne a megoldás. Kérem ha tudna segíteni, írjon!

Köszönettel, egy barátnő
Kedves Kérdező!

Sajnos a barátnője nem tudja megmenteni édesapját sem az alkoholizmustól, sem más betegségektől. Úgy tűnik, hogy azzal nem segít neki, ha vele marad, sőt!, saját életében is egyre több nehézség keletkezik.
Véleményem szerint az édesapjuknak joga van inni, de mást bántalmazni nincsen.
Sokszor az alkoholproblémával küzdők csak akkor látják be a problémát, amikor egyedül maradnak, de azzal, hogy a családtagok eltűrik az atrocitásokat nem segítik sem a belátásban, sem a gyógyulásban.
Javaslom, hogy keressenek fel szakembert, aki segít a hozzátartozóknak a probléma megoldásában.

Üdvözlettel

Fehér Beáta
2015-06-10 20:26:31
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja