SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Fehér Beáta


Fehér Beáta
Szenvedélybeteg tanácsadás

- tanácsadás szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak
- drog, alkohol, játékszenvedély, társfüggőség, evészavarok

Elérhetőségeim:
E-mail: beata.feher28@gmail.com
Honlap: http://www.szenvedelypont.hupont.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kábítószer függõség

Kedves Beáta!
A fiamnak drog problémái voltak. Ezek kb. 2011-ben kezdődtek. Odáig jutott, hogy a hülyeségei miatt betörték a fejét, az ügyeleten kötött ki. Egy verekedése miatt pénzbüntetésre ítélték, de ő nem tudta kifizetni, én nem akartam, ezért 3 hónap fogházbüntetést kapott 2013-ban. Otthon amit tudott pénzzé tett. Az iskolát otthagyta, az érettségi vizsgánál. Dolgozni nem akar. Most már addig jutottunk, hogy egy barátja sincs, mindenki otthagyta, mert csak kihasználtak őket. 2014-ben nagy nehezen elment egy pár alkalommal a családsegítő központba. Egy ideig foglalkoztak vele, de látták, hogy nagy a baj (agyműködése visszaesett legalább 5 éves gyerek szintjére), ezért a pszichológust ajánlották. Oda is elmentünk, (3-4 kezelésre) aki írt egy szakvéleményt,de igazán ő sem tudott segíteni. A kórházban a pszichiátriára befeküdt, de a 2. nap után elküldték, mivel nem ilyen jellegű betegeket kezelnek. A drogambulancián is voltam, voltunk, de nem volt sikeres. A lényeg, hogy a fiamnak nincs betegségérzete, azt mondja, hogy ő nem beteg. Dolgozni nem fog. Egész nap otthon ül, nézi a tv.
Arra vár, hogy hazamenjek és idegileg kikészítsen. Fizikailag nem bánt, de idegileg nem sokáig bírom. Ezt nem lehet, nem is tudom leírni, hogy miket mond, ahogy állandóan piszkál. Nem normális. Nincs egy nyugodt percem otthon. Van egy öccse, aki állandóan bezárkózik a szobájába, hogy ne találkozzon a testvérével, utálja. Ha teheti inkább a barátaival van. Ez oda vezet, hogy nem tanul, rosszak az eredményei az iskolában. Jogilag semmit nem lehet tenni, mivel nagykorú (22 éves), el tudja látni magát és fizikailag nem bánt minket. Attól félek, hogy addig fajulnak el a dolgok, hogy valami olyat teszek, amit nem lehet visszafordítni. Sok mindent tudnék még írni, de azt hiszem a lényeget leírtam. Segítség kellene, hogy lehetne észhez téríteni egy olyan embert, aki nem érzi magát betegnek, ezért nem is akar semmilyen orvoshoz, terápiára menni, dolgozni nem akar. Kérem, segítsen, vagy olyan tanácsot, helyet megadni, ahol tudnának segíteni!!!!!!! Előre is köszönöm!!!!!!!
Még egy dolog, mostanában nem szívja a füvet, ez kb.6 hónapja.
Kedves Kérdező!

Attól tartok, hogy nem tudok többet, mást javasolni, mint azok a szakemberek, akikkel eddig találkozott.
Nem ír a drogról, csak annyit, hogy fél éve nem használ füvet, de úgy tűnik hogy a drogproblémán messze túlmutat a történet.

Az, hogy eddig nem tudtak segíteni, az nem jelenti azt, hogy máshol, máshogyan, vagy valamennyi idő elteltével ez nem is fog megtörténni.
Arra biztatom, hogy saját maga miatt Ön kérjen segítséget. Több helyen elérhető hozzátartozói csoport, vagy hozzátartozói konzultáció.

Azzal, hogy lehetővé teszi számára a fentiekben felvázolt életmódot, azzal sajnos nem segíti a változást. Érdemes átgondolni és higgadtan átbeszélni a közös élet feltételeit. Ennek része lehet az, hogy ismét igénybe veszi szakember segítségét.

A fia problémáinak kezelése szülőként nehéz teher, ezért javaslom, hogy kérje ebben szakember tanácsát segítségét!
Néhány alkalom segíthet egy sikeresebb stratégia kialakításában.

Remélem segítettem!






Fehér Beáta
2015-01-26 20:32:45
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja