SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Fehér Beáta


Fehér Beáta
Szenvedélybeteg tanácsadás

- tanácsadás szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak
- drog, alkohol, játékszenvedély, társfüggőség, evészavarok

Elérhetőségeim:
E-mail: beata.feher28@gmail.com
Honlap: http://www.szenvedelypont.hupont.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Számítógép függõség

Kedves Fehér Beáta!

Kedves Fehér Beáta!

Férjemmel 2 éve élünk együtt, van egy 9 hónapos kisbabánk. Mióta megszületett a baba, a férjemen egyre inkább elhatalmasodott a számítógépes játékfüggőség. Amikor szabadságon van, hétvégén, illetve munka után esténként folyamatosan játszik a gép előtt. Régebben sportolt, olvasott, együtt csináltunk programokat, de már ezzel tölti el minden szabad percét, és ha közben hozzászólok vagy rámkiabál vagy nem is válaszol. Gyakran éjjel 2-3-ig is fennmarad és felkelés után már le is ül a gép elé, ha aznap nem dolgozik. Az lenne a kérdésem, hogy nekem mit kéne tennem, hogy kéne ehhez viszonyulnom? Ő azt mondja, ez az ő dolga, hogy tölti el a szabadidejét, ne szóljak bele. Valóban ez lenne a helyes magatartás, tegyek úgy, mintha minden rendben lenne? Vagy ez valóban nem olyan nagy probléma, csak én túlzom el?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Azt, hogy a probléma mekkora, azt bizony Ön tudja megítélni. Amit leír, abból egyértelmű, hogy az Ön számára nem elfogadható ez a helyzet.
Nehéz tanácsot adnom, hiszen nem tudok semmit az előzményekről. Fontos lenne egy beszélgetésre sort keríteni. Keressen olyan tevékenységet, ami felkeltheti párja érdeklődését, lehetőleg a lakáson kívül. Menjenek kirándulni, menjenek el egy fürdőbe, stb, ezt Önre bízom. Mondja el őszintén érzéseit, aggodalmait, de ne kérjen számon és ne fenyegetőzzön.
Kérje a barátok, ismerősök, akár a háziorvos segítségét. Ahhoz, hogy párja belássa a problémát sok külső visszajelzésre van szüksége. Ne szégyenkezzen, egyedül nagyon nehéz ezzel megbirkózni.
Fontos, hogy a gyermek gondozásába őt is bevonja, hogy neki is legyen benne feladata, öröme. Ön is szánjon időt partnerére, legyenek többet kettesben, ahol Ő lehet a legfontosabb!

Fehér Beáta
2011-02-07 10:47:40
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja