SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Héjja Edit


Héjja Edit
Gyógypedagógus

A nevelés titkaira és érdekes beszélgetésre vágyó szülőket a mama klubjaimban, az ügyesedni vágyó gyerekeket pedig képesség-fejlesztő csoportjaimba várom.

Elérhetőségeim:
E-mail: ehejja@freemail.hu
Honlap: http://www.szuperszulo.hu/
A szakértőnk jelenleg nem fogad kérdéseket, ezért csak az eddig neki feltett kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tudod megtekinteni!

Témakörök

összes téma      agresszió     alvási probléma     alvászavar     anya gyerek kapcsolati zavar     asperger szindróma     asperger szindroma     autizmus     barátság     beszédfejlõdés     beszédfejlõdés 1 éves kor alatt     beszokás az óvodába     dackorszak     éjszakai felébredés     elvált szülõk     epilepszia     érzelmi nevelés     étkezési probléma     fegyelmezés     fejlõdési zavar     figyelemzavar     gerincferdülés     grafomotoros probléma     gyermekagresszivitás     gyermekbarátság     gyermekfejlõdés     gyermekkori szorongás     hisztizés     integráció     iskolaérettség     iskolai magatartásproblémák     kamaszkor     kapcsolati zavar     kétnyelvûség     koordinációs probléma     körömrágás     megkésett beszédfejlõdés     mozgásfejlesztés     önállóság     önállóság-szabályok     óvodába járás     raccsolás     sajátos nevelési igény     szakértõi vélemény     székrekedés     szenzomotoros integrációs terápia     szobatisztaság     szociális képességek fejlõdése     szókincs     szorongás     tanulási zavar     testvér születés     többnyelvûség     trauma feldolgozása     ujjszopás     válás     vegyes óvodai csoport     viselkedés zavar     viselkedési probléma     viselkedészavar  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Óvodai beilleszkedés külföldön

Kedves Edit!
Kisfiam 5 eves lesz majus vegen, 4 honapja koltoztunk ki Angliaba, itt mar iskolaelokeszitobe jar. Edddig nem volt a viselkedesevel problema, viszont masfel hete teljesen megvaltozott, a tanarnok szoltak, hogy semmit sem akar csinalni a suliban, mindenre duzzog, nemet mond, utal mindent, csapkod, verekszik. Nem tudjuk mire velni! Kerdeztuk tole, hogy mi a problema, azt mondja, hogy nincs neki baratja es csufoljak, ha neha magyarul beszel (van az osztalyaba egy magyar kislany), nem szeretik es lokdosik a gyerekek, nem mindig erti, mit mond neki a tanarneni. Utanozza a rossz gyerekeket, hogy ne logjon ki O sem a sorbol. Nem szereti a sulit es O Magyarorszagon akar oviba jarni. Amugy nagyon kedves, korahoz kepest igen okos, ugyes gyermek. Nem tudom hogy mit tegyunk, hogyan segitsunk neki?! Mivel nekunk is nehez az atallas, a nyelvi nehezsegek, nemhogy egy gyereknek. Ismeretsegi korunkbe van egy 6 eves kisfiu, aki eleg rossz hatassal van ra, de nem tilthatom el meg tole is, akkor mar tenyleg nem lenne egyetlen baratja sem. Ebben a temaban kerem a segitseget, elore is koszonom!
Tisztelettel: Judy

Kedves Judy!
Nagyon jól látja a helyzetet, bizony a kiköltözés senkinek nem egyszerű. Vélhetően másfél hete történhetett valami, ami miatt megváltozott a viselkedése az oviban. Mert ha nem bírná a kinti gyerekeket, akkor a tünetek már októberben jelentkeztek volna. Lehet, hogy tényleg eddig várt, hátha valakivel barátságot köt. Ha nem derül ki viselkedési változásának oka, akkor játszanak szerepjátékot, ott hagyja kiélni agresszív viselkedését. Mert ha mindig csak jófiúságot várunk tőle, attól még vannak negatív tapasztalatai, valahogy ki kell adnia. Ez a szerepjátékban megy a legkönnyebben. Vagy ha rajzolni szeret, akkor rajzoljon. Ne ijedjen meg, ha véres fogú szörnyeket rajzol, legalább kiéli agresszív viselkedését és nem az oviban csinálja. Mindenképpen beszéljen vele a dühéről. Nyugtassa meg, hogy normális, ha ilyet érez, hiszen neki is nehéz. Csak azt kérje, hogy ne verekedéssel oldja meg a problémáit. Ha mérges, akkor találjanak ki valamilyen elvezetési módot. Pl, a szünetben fusson teljes erőből, vagy abban a 10 percben rajzolja le milyen ronda szörnnyé tudja varázsolni azt a gyereket, aki bántja. De ha ez megvan, akkor kérje meg, hogy ne bántsa a másikat, az nem megoldás. Most meg kell találni azt a módot, ahogy le tudja vezetni a feszültségét. Nem könnyű dolog, de ezt mindenkinek meg kell tanulni, különben a düh csak rosszat szül.
Álljon a fia mellett, nyugtassa meg, hogy nem baj, ha dühös, csak ésszel éljen, akkor tovább jut.
További segítség még egy könyv:a "Ne bánts könyv" (interneten megkeresheti)Kérje meg magyar ismerőseit, hogy küldjék ki önnek. Nagyon jól dolgozza fel a dühöt, és hogy miért bántja egyik gyerek a másikat.
További érdekes nevelési témákkal, tesztekkel, ötletekkel várom weboldalamon.
www.szuperszulo.hu
Üdv
 



Héjja Edit
2012-02-14 11:52:43
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja