SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Jánosi Valéria


Jánosi Valéria
Párkapcsolati coach, válási és kamasz mediátor, mentálhigiénés szakember

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/622-67-99
E-mail: valijanosi@gmail.com
Honlap: https://mukodoparkapcsolat.hu/

Témakörök

összes téma      apa     ellennevelés     iskolaváltás     iskoltai bántalmazás     kamasz     szerelem     válás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

apakomplexus

Kedves Valéria!
Az apakomplexussal foglalkozó cikkét olvastam, igazán részletes, informatív. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint forduljak-e szakemberhez(és milyenhez).
Már gyerekoromban az első szerelmem az egyik tanárom volt, azóta is sokszor szeretném kivívni idősebb, tekintélypozícióban lévő férfiak elismerését, felkelteni a vágyukat. A férjem 12 évvel idősebb, ott is azt hiszem, hogy a kapcsolat fő dinamikája inkább gondoskodó-védelmező--féliggyerek, mint 2 egyenrangú. Most a lelki utamat járva van egy tanító, aki ismét aktiválta ezt a dolgot, azzal súlyosbítva, hogy ad pozitív visszajelzéseket és már teljesen beképzeltem magamnak, hogy szerelmes belém, pedig nem. állandóan arra gondolok, hogy miket mesélnék el neki, ami tetszene belőlem, meg hogy nézi az életemet. Pedig ha őszinte vagyok magammal, nem vagyok belé szerelmes, de iszonyatosan erős a vágy bennem arra, hogy ő vággyon rám. Ezzel mit lehet kezdeni? A másik dolog, lehet, hogy ezzel összefügg, hogy úgy érzem, hogy nem alakult ki a nőiségem, ha "helyzet van" a másik nemmel iszonyat könnyen zavarba jövök, megijedek... Ha pedig egy férfi pozitív visszajelzést ad rögtön azt gondolom, hogy szerelmes belém, EZÉRT én is vágyni kezdek rá, és az egész csak egy illúzió. Köszönöm, hogy leírhattam Önnek és az internet népének:) és köszönöm a választ!

Kedves Kérdező!

Köszönöm, hogy megosztotta velünk a történetét.
Azt gondolom, hogy ha látja az életén végigfutni ezt a vonalat (apafigurákkal, tekintélyszemélyekkel kapcsolatos nagyon hasonló élmények), akkor érdemes lenne pszichológus segítségét kérni. Jó lenne ránézni, hol akadt el az édesapjával való kapcsolat, és hogyan hat ez ki az életére. Ha pedig már látja az összefüggéseket, önön múlik, hogy mit kezd ezzel, hogyan változtat az életén.
Tehát igen, mindenképp érdemes lenne segítő szakemberhez fordulni.
Sok erőt és kitartást kívánok az önismereti úthoz! :-)



Jánosi Valéria
2021-08-16 08:41:44
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja