SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Jánosi Valéria


Jánosi Valéria
Párkapcsolati coach, válási és kamasz mediátor, mentálhigiénés szakember

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/622-67-99
E-mail: valijanosi@gmail.com
Honlap: https://mukodoparkapcsolat.hu/

Témakörök

összes téma      apa     ellennevelés     iskolaváltás     iskoltai bántalmazás     kamasz     szerelem     válás  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Kamasz szerelem

Tisztelt Szakértő!
Lanyom 20 éves lesz augusztusban. Tavaly megismerkedett egy fiúval. Minden jól indult. Idén érettségizett a lányom és itt kezdődtek a gondok, érettségi előtti napon szakitott vele a fiú. Ezt tudatosan szépen építette fel. Ugyanis ezt megelőző hónapokban rengeteget veszekedett, vele feltekenykedett, ha a lanyom elment valahova a baratnoivel miért ment biztos pasizott. Nem vehetett fel azt amit akart.,ősokszor ugy beszélt mint mas a kutyájával sem. De viszont a fiú oda ment ahova akart a haverokkal találkozott, bulizott. Sokszor volt hogy ejszakákat sirt át. A fiú felvételire készült,nyelvvizsgára, háttérbe került a lanyom. Önző ember. Ezt nagyon nehéz volt vegig nézni, szinte belebetegedett a lanyom. Nem evett, nem tanult. Mondanom sem kell az érettségi sem úgy sikerült. Vége... gondoltam én. Elmentünk nyaralni, kertem hogy nyisson más felé. Sajnos nem jött össze. Olyannyira hogy most megint együtt vannak. Rojtosra beszéltük a szánkat, mindenki aki ismeri a fiút (család, barátnők) lebeszéli róla. De a lányom vak, és felek hogy elszurja a jövőjét. Nem beszélve arról hogy rosz kép alakul ki nála. Másfél év alatt 1 szál rozsa és 1 plüss maci írható a kontojára. Udvarlás semmi. A szülei angliaban dolgoznak a fiú és tesója egyedül itthon vezetik a háztartást illetve tanulnak. De a lanyom szerelmes, majd ha jönnek a fiunal a vizsgák megint cirkusz cirkusz hátán. Nem tudom mi tévő legyek? . Nem hallgat ránk nem hallgat senkire. Megnyugtató válaszát tanácsát köszönöm.
Egy aggódó anyuka ?
Kedves aggódó anyuka!

Sajnos nem tudok megnyugtató választ adni.
A lánya nagykorú, felnőtt nő, ráadásul szerelmes. Feltehetően egy bántalmazó hálójába került, ahonnan nagyon nehéz kiszabadulni - még akkor is, amikor már ő akarja. Egyelőre azonban úgy tűnik, a lánya nem látja át, hogy mibe keveredett. Ha önök (a családja) megpróbálja erre rányitni a szemét, csak önöktől fog eltávolodni, mert úgy érzi majd, hogy el akarják őt marni a szerelmétől. Sajnos - úgy látom - az önök aggódása, tenni akarása pont az ellenkező hatást fogja kiváltani, mint amit szeretnének.
Azt gondolom, egyet tehetnek: várnak, és nézik, ahogy a lányuk egyre rosszabbul lesz majd ebben a kapcsolatban. Amikor pedig segítséget kér, akkor segítenek neki kiszabadulni ebből a hálóból. Addig nem tudnak segíteni, amíg ezt ő maga nem kéri.
Nagyon sok türelmet és kitartást kívánok önöknek.


Jánosi Valéria
2022-08-01 08:00:26
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja