SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
J. Kovács Judit


J. Kovács Judit
Drámapedagógus, baba-mama témák

Drámapedagógus, a Kerekítő mondókás könyvcsalád és kapcsolódó baba-mama foglalkozáshálózat megálmodója vagyok.
Honlapunkról és tizennégy könyvemből mindent megtudsz, amit a mondókákról és mondókázásról tudni érdemes. Megtalálhatod Kerekítő manót is, akit ovis és bölcsis mesekönyvbe is bújtattunk. A Kerekítő Youtube csatornáján, manós-mondókás videókkal és dalokkal várunk. Intézményi továbbképzéseimnek köszönhetően országszerte bővül a Kerekítő mintaóvoda és mintabölcsőde minősítéssel rendelkező intézmények száma. Ezekben Kerekítő manó mint csoportbáb van jelen a gyerekek életében a népi mondókáskönyvek pedig a szabadpolcon találhatók.


Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.kerekito.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

14 hónapos kisfiam nyûgös, izgága

Tisztelt Pedagógus.
Szeretném kikérni a véleményét,bár nem vagyok benne biztos,h jó helyen járok,de reménykedem.A kisfiam(a kisebbik) 14 hónapos.Babakorában 2 hónapos koráig álombaba volt,aztán valami megváltozott.Az én nyugodt kisfiamból lett egy nagyon nyűgös,izgága gyermek,hasfájása nem volt,de az öklét mindig nyomta a szájába és erőteljesen nyáladzott.A gyermekorvosunk asszisztensével megállapítottuk,h biztosan fogzik..Éjjelente is nyugtalanul aludt,sokszor felsírt 8-10 alkalommal is néha,betudtuk a fogzásnak és igyekeztünk "túlélni" azt az időszakot..Reménykedtünk,h jobb lesz,de sajnos nem lett jobb csak átalakult a probléma..4,5 hónaposan kúszott,5,5 hónaposan kezdett kezdetlegesen mászni,6 hósan ült és 6,5 hónaposan kapaszkodva felállt.Nemsokára rá bútorok mellett lépegetett,azóta nagy a megtorpanás,m még mindig nem jár egyedül.Most 14 hónapos és kikészít mindenkit.A nagyobbik fiam 3 éves,ő teljesen más karakter volt,ilyen idősen egy ennivaló kis krapek volt,az öccsével ellentétben aki 11 hós koráig ordított ha vízbe tettük,ordított ha kocsival mentünk valahova és a mai napig ordít ha valami nem tetszik neki,illetve ha nem tudom felvenni. Ma kipróbáltam,h betettem a szobájába,had sírjon majd befejezi alapon..40 percet ordított,üvöltött,már alig kapott levegőt és olyan volt,mintha nyúznám.Nem vagyok a kúpozás híve,de már odáig jutottam,h vettem Viburcol kúpot és már kapott 3x,m úgy érzem az idegeim a végét járják.Még nem bölcsis,szeptemberben viszont már kezdi és lelkifurdalásom van,m hihetetlenül várom.A nagyobbik fiamat féltettem 2,5 évesen "elengedni",most épp az ellenkezője..A terhesség alatt minden rendben volt,bem dohányoztam,kismamatornáztam a 30.hétig és figyeltem,h mit eszem,m határeset volt a cukrom.A gyermekorvosunknak hiába mondom,mindenre azt mondja,h normális,mindenféle kivizsgálás vagy átnézés nélkül(külföldön élünk).Gondoltam rá,h esetleg hiperaktív lehet?De ezt valahogy el is vetettem,m ha kézben van akkor ott jól elvan...Nem tudom,teljesen tanácstalan vagyok.Ön mit gondol?Van esetleg valami sejtése,h miért lehet ez?Még eszembe jutott nem tudom,h fontos lehet e,h 2 foga van,4 hónapig anyatejes volt és mellettünk alszik matracon,mi is azon alszunk a gyerekszobában.Semmit új inger nem érte 2 hónapos korában amikor megváltozott..Nem költöztünk,nem tettük át a matracát,ugyanúgy anyatejes volt...Előre is nagyon szépen köszöm a ránk szánt idejét.
Tisztelettel Barbara
Kedves Barbara!
A kialakult helyzet olyan sokrétű és összetett, hogy mindenképp pszichológus felkeresését javaslom, leginkább az egész család, apuka bevonásával is. A helyzet, úgy érzem egyre nehezebb és egyre nehezebben éli meg a felmerülő nehézségeket, ami a bölcsivel nem feltétlen fog megoldódni, ha átmenetileg tehermentesíti is a szülőt, fizikai tekintetben. A kisfiúvel érdemes hrg.hu oldalon egy állapotfelmérést kérni, így hogy a kúszás kimaradt, korán felállt és 14 hónaposan még nem jár.

J. Kovács Judit
2017-07-15 12:17:29
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja