SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
J. Kovács Judit


J. Kovács Judit
Drámapedagógus, baba-mama témák

Drámapedagógus, a Kerekítő mondókás könyvcsalád és kapcsolódó baba-mama foglalkozáshálózat megálmodója vagyok.
Honlapunkról és tizennégy könyvemből mindent megtudsz, amit a mondókákról és mondókázásról tudni érdemes. Megtalálhatod Kerekítő manót is, akit ovis és bölcsis mesekönyvbe is bújtattunk. A Kerekítő Youtube csatornáján, manós-mondókás videókkal és dalokkal várunk. Intézményi továbbképzéseimnek köszönhetően országszerte bővül a Kerekítő mintaóvoda és mintabölcsőde minősítéssel rendelkező intézmények száma. Ezekben Kerekítő manó mint csoportbáb van jelen a gyerekek életében a népi mondókáskönyvek pedig a szabadpolcon találhatók.


Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.kerekito.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

idõ beosztása

Kedves Szakértő! :)
15 éves lány vagyok. Kiskorom óta foglalkozom színészettel, vers-prózamondással, drámajátékkal. A sok fellépés és szerpelés után, dráma tagozatos gimnáziumba jelentkeztem, ahova maximális pontszámú alkalmassági vizsgával fel is vettek. Most 2.-kos vagyok, de már tavaly is volt szerencsém megmutatni magamat, többször mondtam, verseket, prózákat, rendezvényeken,iskolában,városban és országos versenyeken, színdarabokba játszottam...stb. Megkaptam az ösztöndíjat tavaly s most kitűztem maga elé hogy megkapjam idén is. Csakhogy jelenleg 3 színdarabban vagyok benne. Van egy vizsgadarab, aztán Dósa Mátyás válogatott színjátszócsoportjába is benne vagyok és egy színházban játszom. Ez annyit jelent, hogy a hét minden napján este 8-9-re érek haza, gyakran hétvégén is \"dolgozom\" amikor nem, akkor meg ugye a barátokkal is kell bulizni...:D A gond az hogy nagyon nehezen tudom megoldani a tanulást. Eddig megy, csak gyakran korán reggel fel kell kelnem hogy tanuljak. Nem akarok lemondani semmiről, mit tegyek? hogyan osszam be jobban az időmet?
Tisztelettel:Liza
Kedves Liza!
Szerintem ezt olyan hozzátartozóval kéne megbeszélned, akivel bizalmas viszonyban vagy és ismer téged a hétköznapokban.
Talán már ebben a korban is érdemes megtanulni nemet mondani, akár egy csábító újabb felkérésre, vagy egy esti buliidőpontra, ha fáradt vagy hozzá. Ebben a korban szerintem nagyon fontosak a barátok, és igazából fontos lenne az is, hogy legyen időd akár a semmittevésre is. Szerepelni ráér később is, talán ha egy színdarabban játszol az ugyanúgy jó, mint háromban, így jobban is tudsz rá készülni, és marad mellette időd másra is.
Az alapján, amit írtál nagyon tehetséges vagy, és a tehetségeddel biztos mindig fogsz tudni kezdeni valamit a színházi életben vagy kapcsolódó területen. Az idődet viszont, ha már most sem tudod beosztani, akkor gondolkozz el a fontossági sorrenden. Akár írd le egy papírra, készíts mérleget, pontozd, mi mennyire fontos neked és miért. Szelektálj okosan, próbálj kialakítani egy egyensúlyt a kefteléseid, a hobbid a családod és barátok és a "munkád között talán azért is, mert most még fiatal vagy de később, ha nem tudsz szelektálni akár az egészséged és boldogságod is rámehet.
Nehéz, de sikerülni fog!
További sikereket és mellette önfeledt perceket kívánok!

J. Kovács Judit
2011-10-07 17:20:32
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja